Trabzon’da altyapı çalışmalarının durma sebebi hak ediş mi?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantıları bugün başladı. Mecliste MAZ inşaatın çalışmalarını durdurması gündeme geldi.

Trabzon’da altyapı çalışmalarının durma sebebi hak ediş mi?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantıları başladı.

Toplantının ilk gününe Başkan Ahmet Metin Genç başkanlık yaptı. MAZ inşaatın Trabzon'daki altyapı çalışmalarını durdurması meclis gündemine taşındı.

Toplantısında söz alan Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cüneyt Zorlu, “Bilindiği üzere geçmiş dönemde Murat Zorluoğlu zamanında başlatılan büyük bir altyapı çalışması başlamıştı. Seçime 1 gün kala çalışmalar durdu. Çalışanları ücretsiz izne ayrıldığı ve asgari ücretlerinin ödenmediği belirtildi. Çevre Şehircilik ve Avrupa Birliği’ne şikâyet ettiğini belirtiler. MAZ inşaatın hak edişleri ödemediği söylentileri var. Bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim.” dedi.

Konuya ilişkin söz alan TİSKİ Genel Müdürü İbrahim Kul , “Şu anda MAZ inşaat Avrupa Birliği fonuna hak ediş yapıyor. Orada belgeler ve istenenler biraz sıkı ve farklı. 400 milyon liralık bir hak ediş yapıyor. Hak edişini alacak. MAZ inşaat işi bitirip ayrılacak. Biz de bitirip ayrılmasını istiyoruz. Bizim onlara bir borcumuz yok. İşçiler ile alakalı ilgili firma sahibi işçilerle görüştü. İlgili firmanın amacı işi bırakmaktı. Kalan işe devam edecek ve işi yapacak. Kalan diğer işler için ihale yapılacak ve alan firma yapacak. Belediyemizden alakalı bir hak edişten dolayı bir sorun yok." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler