Trabzon'da başarılı bir operasyon daha! Yeni tedavi yöntem umut oldu

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 74 yaşındaki Osman Şen'in hayatını değiştiren başarılı bir operasyona imza attı.

Trabzon'da başarılı bir operasyon daha! Yeni tedavi yöntem umut oldu

Trabzon'da 74 yaşındaki Osman Şen, yürüme mesafesinde kısalma ve yürüme ağrısı şikayetleriyle Kalp ve Damar Cerrahisi kliniğine başvurdu.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda, Osman Şen'in karın içerisindeki aort damarı ve bacaklara giden damarlarında ciddi tıkanıklıklar tespit edildi.

Hastanenin uzman ekibi, yeni bir tedavi yöntemi olan CERAB (Kaplı Stent ile Aortik Bifurkasyonun Endovasküler Rekonstrüksiyonu) tekniğini uygulamaya karar verdi.

CERAB tekniği, açık cerrahinin yüksek risk taşıdığı hastalarda minimal invaziv bir seçenek sunuyor. Bu yöntemle, Osman Şen'in karın içerisindeki aort damarı ve bacakları besleyen damarları yeniden yapılandırılarak kan akışı sağlandı. Operasyon sonrasında hastanın yürüme şikayetleri ortadan kalktı.

Trabzon'da başarılı bir operasyon daha! Yeni tedavi yöntem umut oldu

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ali Fuat Karaçuha, "Aort damarı tıkanıklığı hastalığının tedavisinde geleneksel cerrahi yaklaşımlara uygun olmayan yüksek riskli hastalarda, endovasküler tedaviler minimal invaziv bir seçenek olarak önemli bir alternatif sunmaktadır. Greft stentlerin kullanılmasıyla yapılan bu teknik, hastalarda daha düşük morbidite ve mortalite oranlarıyla sonuçlanmakta, bu da tedavi başarısını artırmaktadır," dedi.

Tedavi ekibinde yer alan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İbrahim Düzcan ise, "CERAB tekniği, özellikle yaşlı ve cerrahi risk taşıyan hastalar için umut verici bir tedavi yöntemi. Osman Şen'in tedavisinde bu yeni yöntemi başarıyla uyguladık ve olumlu sonuçlar aldık. Bu tür yenilikçi teknikler, hastanemizin tedavi başarısını daha da artıracaktır," şeklinde konuştu.

Trabzon'da başarılı bir operasyon daha! Yeni tedavi yöntem umut oldu

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Rıza Aydın da bu yenilikten memnuniyetini dile getirdi: "Bu tür başarılı operasyonlar, hastanemizin ileri teknoloji ve deneyimli uzman kadrosu sayesinde mümkün olmaktadır. Amacımız, her zaman hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaktır. Osman Şen'in tedavi süreci başarıyla tamamlanmış olup, kendisi sağlığına kavuşarak normal yaşamına geri dönmüştür. Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak, yenilikçi yöntemlerle hastalarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam edeceğiz," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler