Trabzon’da deprem gerçeği masaya yatırıldı! Risklere karşı harekete geçiliyor

KTÜ’de düzenlenen panelde, Kahramanmaraş depremleri sonrası yapılan çalışmalar değerlendirildi. Başkan Genç, şehir genelinde yapı stoku envanteri çalışmaları başlatıldığını ve riskleri azaltmak için bilimsel adımlar atılacağını açıkladı.
Trabzon’da deprem gerçeği masaya yatırıldı! Risklere karşı harekete geçiliyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, "6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremleri Sonrası Yapılan ve Planlanan Çalışmalar ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Deprem Gerçeğiyle Yüzleşme" konulu önemli bir panel düzenledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz Teknik Üniversitesi ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi’nin de paydaş olduğu panelde, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremleri sonrası yapılan çalışmalar değerlendirildi.

bskk.jpg

Panele Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Akınbingöl, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü Deprem Dairesi Başkanı Prof. Dr. Aykut Akgün, Karayolları Trabzon Bölge Müdürü Mehmet Aşık, Trabzon İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Hüseyinpaşaoğlu, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Mustafa Tiryaki, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Genç: "Tedbir Almak Hepimizin Görevi"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, panelde yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerinin ülkemizde yarattığı büyük yıkıma dikkat çekerek, "Önlem almak, riskleri azaltmak ve gerekli tedbirleri almak hepimizin sorumluluğudur" dedi.

Genç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Asrın felaketi olarak nitelendirilen, 11 ilimizi doğrudan etkileyen, 53 bin 537 vatandaşımızı kaybettiğimiz ve 107 bin 600 insanımızın yaralandığı büyük bir afet yaşadık. Bu, Allah’ın bir takdiri ancak bu takdirden önce tedbir almak hepimizin görevi. Yöneticiler ve sorumluluk sahibi kişiler olarak, bu tür toplantılardan elde ettiğimiz verilerle kendi yol haritamızı oluşturuyoruz. AFAD, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi kurumlarımız bu konuda büyük bir duyarlılıkla çalışıyor."

"Deprem Riskine Karşı Dayanışma ve Önlem Şart"

Başkan Genç, Türkiye’nin afet sonrası gösterdiği büyük dayanışmanın önemine vurgu yaparak, "Afet sonrası millet olarak gösterdiğimiz birliktelik çok kıymetliydi. Ancak asıl önemli olan, bu tür felaketlerin yaşanmadan önce önlemler alarak riskleri en aza indirmektir" dedi.

bsk.jpg

Genç, Trabzon’un deprem riski düşük görünse de son depremlerle birlikte bölgenin de risk altında olduğunu belirterek, "Şehrimizde yapı stokunu inceleyerek envanter çalışması başlatıyoruz. Kentsel dönüşüm, yenileme ve yapı güçlendirme adımlarıyla bu süreci yönetmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Dirençli Şehirler Oluşturmak Önceliğimiz"

Başkan Genç, "Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri arasında yer alan dirençli şehirler oluşturma vizyonu doğrultusunda, Trabzon’da güvenli yapılar inşa etmek için bilimsel verilerle çalışacağız" dedi.

Genç, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

"Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak, üniversitemiz, AFAD ve İnşaat Mühendisleri Odamız ile iş birliği içinde çalışarak deprem riskine karşı daha ciddi adımlar atacağız. Öncelikle durum analizini tamamlayacağız, ardından riskleri azaltma konusunda neler yapılabileceğini belirleyeceğiz. Bu süreçte bilimden ve teknik verilerden en iyi şekilde yararlanacağız."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
    Önceki ve Sonraki Haberler
    Bunlar da İlginizi Çekebilir