Trabzon'da doğal alabalık avcılığı için yasak başladı!

Trabzon ve tüm illerde geçerli olan doğal alabalık avcılığı yasağı başladı.

Trabzon'da doğal alabalık avcılığı için yasak başladı!

Türkiye'de tüm illerde geçerli olan doğal alabalık avcılığı yasağı 1 Ekim itibarıyla başladı.

28 Şubat 2025 tarihine kadar devam edecek olan yasakla birlikte, doğal alabalık türlerinin üreme döneminde koruma altına alınması amaçlanıyor.

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürü İsa Kaplan konuyla ilgili olarak yaptığı bilgilendirmede, “1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında hazırlanan 6/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ gereği; 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında doğal alabalık türlerinin üreme dönemi olması sebebiyle Ülkemizin tüm bölgelerinde doğal alabalık avcılığı tamamen yasaklanmıştır. Gökkuşağı alabalığında, doğal alabalıklar için belirtilen tarih aralığındaki zaman yasağı geçerlidir'' dedi.

trabzonda-yasak-basladi-2.webp

İl Müdürü İsa Kaplan; Çaykara İlçesinde (Pirömer Gölü, Balıklı Göl, Uzungöl, Balastal Deresi ve kolları, Sağdere, Demirkapı, Arpaözü, Multat ve Baca Dereleri), Of ilçesinde (Solaklı Deresi ve kolları), Köprübaşı İlçesinde (Manahoz Deresi ve kolları), Şalpazarı İlçesinde (Adambilmez Deresi ve kolları) ve Tonya İlçesinde (Derindere Deresi) belirtilen alanlarda su ürünleri avcılığı tamamen yasak olduğuna dikkat çekti.

"Mevzuat hükümlerine aykırılıktan kaçınılmalı"

Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri tarafından denetimlerin hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Kaplan, av yasağı döneminde doğal alabalık avcılığı yapılması ve su ürünleri satış yerlerinde ticarete konu edilmesinin 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde idari yaptırım gerektirdiğini belirterek, mevzuat hükümlerine aykırılıktan kaçınılması yönünde çağrıda bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler