Trabzon'da düzenlenen fuar amacından saptı mı?

1. Uluslararası Trabzon Marka Ürünler Fuarı eleştirilerin odağında. Esnaflar fuarın uzamasından ötürü mağdur olurken, verilen sözlerin tutulmaması tepki çekiyor.
Trabzon'da düzenlenen fuar amacından saptı mı?

Trabzon’da 13 Aralık’ta başlayan ve 26 Ocak’a kadar süreceği ilan edilen 1. Uluslararası Trabzon Marka Ürünler Fuarı, şehrin ekonomisi ve sektör üzerindeki etkileri açısından tartışma yarattı. 

Trabzon Reel Sektör Platformu, etkinliğin "fuar" adı altında düzenlenmesini ve süresini sert bir şekilde eleştirerek konunun şehrin ticari dengelerine zarar verdiğini ifade etti. 

"Fuar mı, Sezonluk AVM mi?"

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Metin Kara, 45 gün süreceği belirtilen etkinliğin, uluslararası fuar standartlarının dışında olduğunu vurguladı. Fuarların genel olarak 3-7 gün sürmesi gerektiğini ifade eden Kara, bu uzun soluklu etkinliğin amacından saptığını belirtti:

“45 gün süreceği açıklanan bu etkinlik, adeta sezonluk AVM oluşturmaya dönüştürülmüştür.”

esnafa-buyuk-darbe-2.webp

Esnafın Altına Dinamit

Metin Kara, etkinliğin Trabzon’da faaliyet gösteren esnaf üzerinde olumsuz etkiler yarattığını ifade etti. 

Şehir ekonomisinin desteklenmesi gerektiği bir dönemde, bu tür uzun süreli organizasyonların yerel ticareti zayıflattığını ifade etti. Kara, şehir esnafının etkinliğe dahil edilmemesinin düşündürücü olduğuna dikkat çekti:

“Bu etkinlik, tüm ilçelerdeki ilgili sektördeki esnafın altına dinamit koymak demektir. Şehir sermayesinin dışarıya çıkarılması, ekonomik kayıplara yenisini eklemiştir.”

esnafa-buyuk-darbe-3.webp

Ekonomik Darbe mi?

Trabzon’un üretim, istihdam ve ihracat gücünü koruma mücadelesi verdiği bir dönemde, bu etkinliklerin ekonomik dengeleri bozduğunu dile getiren Kara, ocak ayının son haftasında aynı alanda mobilya sektörü için planlanan uzun süreli bir etkinliğe de tepki gösterdi:

“Reel sektör çeşitli teşviklerle desteklenmeyi beklerken, Trabzon üretime dönük yatırım almakta zorlanırken, bu tür etkinlikler sektörün fedakârlıklarla ayakta tuttuğu ekonomik yapıya darbe vuruyor.”

Platform, Trabzon’un gerçek bir fuar şehri olma hedefine olan inançlarını koruduklarını, ancak bu tür organizasyonların şehir esnafını da  içermesi gerektiğini ifade etti. Yapılan açıklamada, etkinliğin yasal düzenlemeler çerçevesinde makul sürelerle düzenlenmesi gerektiği belirtildi.

Trabzon Reel Sektör Platformu, şu anda devam eden etkinliğin planlandığı şekilde sonlandırılmasını ve mobilya sektörüne yönelik etkinliğin iptal edilmesini talep etti. Platform, gelecekteki organizasyonların Trabzon iş dünyasının hassasiyetleri dikkate alınarak yapılması gerektiğini vurguladı.

Trabzon’daki bu tartışma, şehir ekonomisinin dengeleri ile ulusal ve uluslararası etkinliklerin uyumlu bir şekilde planlanması gerektiğini bir kez daha gündeme taşıdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir