Trabzon’da efsaneler Avni Aker’de buluşacak! "Ruhu yaşatılacak"

Trabzonspor’un efsane ve yıldız futbolcularının sahaya çıkacağı ‘Efsanelerle Yeniden’ futbol turnuvasıyla ilgili Avni Aker Millet Bahçesi’nde açıklama düzenlendi.

Trabzon Valiliği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzonspor Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği 'Efsaneler Yeniden' futbol turnuvası 8 Ekim Salı günü saat 16:00’da başlayacak. Turnuva, 9 Ekim Çarşamba günü saat 10:17’de oynanacak olan final maçı ile sona erecek.

Turnuva öncesi Avni Aker Millet Bahçesi’nde düzenlenen basın toplantısına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Kanca, Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzonspor Kulübü Divan Başkanı Mahmut Ören, Trabzonspor yönetim kurulu üyeleri Derviş Köz ve Coşkun Öztürk, TFF Trabzon Bölge Müdürü Hamdi Aslan ve Trabzonspor'un efsane oyuncularından Hüseyin Tok ve Mehmet Cemil Altın katıldı.

Yapılan toplantıda söz olan Trabzonspor efsanesi Hüseyin Tok, “Trabzon futbol kenti bizlerde zamanında oynadık buralara geldik. Trabzon belediye başkanları ve Valimizin bu işe daha çok sahip çıktıklarını görüyorum. Bu gibi etkinliklerin daha çok yapılması ve ses getirmesi gerekiyor. Bizde elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Takımlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Bordo-Mavililerin bir diğer efsane futbolcusu Mehmet Cemil Altın'da, “Bu turnuvayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Avni Aker bizim için futbol mabedidir, İstanbul'un 3 büyük takımının kabuslar yaşadığı yerdir. Burası kalbimizde her zaman yaşayacaktır. Ben burada Mehmet Cemil oldum. Burada şampiyonluklar yaşadık. Güldük, sevindik, az da olsa burada üzüldük. Trabzonspor'un doğum yeri Avni Aker'dir. 1951'den başlayarak, ebediyete kadar kalplerimizde yaşayacaktır.” şeklinde konuştu.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Derviş Köz, “Gençlerimizin yaşındayken ben sizleri izliyordum. Onlar bizim efsanelerimiz. Bizim Ronaldo’larımız Trabzonspor efsaneleriydi. Biz onlarla büyüdük. Şu an onların yanında oturmak bizim için hayaldi. Trabzonspor şu an dört büyükten birisiyse bu efsaneler sayesinde. O efsanelerimiz sayesinde buralarda oturuyoruz. Bir yere gittiğimiz zaman değer görüyorsak ağabeylerimizin sayesindedir.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Çoşkun Öztürk, “Bu turnuva bir sembol. Buradaki amaç geçmişten bugüne kadar Trabzonspor'a hizmet etmiş futbolcuların, rahmetli başkanlarımızı anmak için düzenliyoruz. Efsanelerle bir arada olmak çok büyük mutluluk ve gurur verecek. Turnuva sadece sembol önemli olan Trabzonspor’u bir arada tutabilmektir.” açıklamalarına yer verdi.

TFF Trabzon Bölge Müdürü Hamdi Aslan, “Çok özel bir gün. Oturduğunuz her koltuk gerçekten çok değerli. Bizde zamanında orada oturmak istedik ama gerçekten çok zordu. Orası hep anlamlı, hep bir şeyler ifade ediyor. Trabzonspor'un başarılarından en büyük yerlerinden o koltuklar var. Şampiyon olmadık ama hizmet ettik. Ben de yarını ve bundan sonrakileri heyecan ile bekliyorum.” dedi

Trabzon Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, “Güzel bir organizasyon için gençlerimiz ile birlikte buradayız. Gençler inşallah bu müsabakaları seyredecekler. Çünkü efsaneler Avni Aker ruhunu burada yeniden yaşatacaklar. Hepsini buraya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Kanca, “Burada sizinle birlikte olduğum için son derece mutlu olduğumu belirtmek isterim. Bu organziasyonu Filistin'in yararına, bu sene vefat eden üç başkanımızın anısına düzenledik. Trabzonspor’un vefat eden başkanlarına Allah rahmet eylesin.

Daha önce Suat ve Sümer hocamızın adına turnuvayı düzenlemiştik. Bu sene de vefat edenlerin anısına düzenliyoruz. Burası Avni Aker. Yıllarıca maçlarımız burada oynandı. Efsaneler burada doğdu. Bir sloganımız vardı. ‘Burası Avni Aker. Giriş var çıkış yok’. Hakikaten takımlar buradan çıkamazdı. Orta sahayı geçmek için gayret sarf ederlerdi. Biz böyle günler yaşadık. O yüzden kendimi şanslı hissediyorum ağabeylerimizi seyrettiğimiz için.

Başkanımız seçim vaadinde burada bazı maçları oynatacağının sözünü söylemişti. Şimdi bu turnuva ile sahayı açıyoruz. Büyük amatör maçlar değil ama 8-12 yaş grubu bazı maçları burada kontrollü bir şekilde oynatacağız. Sembolik maçları burada yoğunluk olmadan oynatacağız. Buraya zarar vermeden düşük yoğunluklu maçları oynatmak istiyoruz ki siz gençlere Avni Aker ruhu aşılansın.

Bugün Trabzonspor, Trabzonspor olmuşsa bu gördüğünüz ağabeylerinizin hırsı, azmiyle olmuştur. Onların azmiyle şampiyonluk Anadolu'ya gelmiştir. Olarak ne kadar teşekkür etsek azdır. Hepsini şükran ve sevgiyle selamlıyorum. Turnuvamız bu toplantı ile başladı. Yarın 2 maç, Çarşamba günü 3 tane maçımız var. Hepinizi bu futbol şölenine bekliyoruz.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler