Trabzon'da eski ortağının kimliğini kullandı; Yasaklı ilaç aldı!

Trabzon'da bir kişi eski ortağının kimliğini kullanarak haberi olmadan doktora ilaç yazdırması üzerine yurtdışından olayı açığa kavuşturmak üzere gelmek zorunda kaldı.

Trabzon'da eski ortağının kimliğini kullandı; Yasaklı ilaç aldı!

Trabzon'da eski iş ortağının kendisinin kimliğini kullanarak bir devlet hastanesinde anlaştığı iddia edilen doktora bir yıl boyunca yeşil reçeteli ilaç yazdırdığını öğrenen şahıs, suç duyurusunda bulundu. Trabzon Valiliği doktor hakkında talep edilen soruşturmaya izin verirken, Mustafa Nas, “Trabzon'a geldiğimde doktorun yanına gittim. ‘Beni tanır mısınız' diye sorduğumda ‘Tanımam' dedi. Doktorun yanına gittiğim esnada eski iş ortağım da doktorun odasındaydı. Beni görünce şok oldular” dedi.

Trabzon'da yaşayan tır şoförü Mustafa Nas (39), yurt dışına gerçekleştirdiği sevkiyat esnasında eşinden gelen telefon ile neye uğradığını şaşırdı. İddiaya göre Mustafa Nas yurt dışında bulunduğu esnada haberi olmadan adına uyuşturucu etkisi gösteren ilaç yazıldı. 1 yıl içerisinde her ay 2 kez yazılan yeşil reçeteli ilaçtan haberi olmayan Nas, polisin eşini aramasıyla olayın farkına vardı. Farklı bir olay nedeniyle ifadesine başvurulmak istenilen Nas'a yurt dışında olması nedeniyle ulaşamayan polis ekipleri eşini aradı.

Mustafa Nas'ın yurt dışına sevkiyat götürdüğünü belirten eşi, polisin ‘2 gün önce hastaneden Mustafa Nas adına ilaç yazılmış' sözlerine şaşırdı. Eşinin telefonla arayarak durumu anlatmasından kısa bir süre sonra Trabzon'a gelen Mustafa Nas, soluğu reçetenin yazıldığı Fatih Devlet Hastanesi'nde aldı. Reçetenin altında imzası bulunan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzm. Dr. A.E.S.'nin yanına giden Mustafa Nas, odaya girince eski iş ortağı İlker K. ile karşılaştı. Durumdan şüphelenen Mustafa Nas, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına giderek ilacı yazdığı iddiasıyla doktor A.E.S ve kimliğini kullandığı iddiasıyla da eski ortağı İlker K. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Valiliği izin verdi, doktor hakkında soruşturma başlatıldı

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili 3 doktor ve hastane yetkilisi hakkında Trabzon Valiliği'nden soruşturma izni talep etti. Valilik taleple ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği yazısında, bahse konu raporda imzası bulunan 2 doktor ve bir hastane yetkilisinin herhangi bir hata, kusur ya da ihmalleri bulunmadığından haklarında soruşturma izni vermedi.

Valilik, Dr. A.E.S'ye ise hastasını görmeden ilaç reçete ederek kusurlu olduğu, ancak hastaların lehine düşünülerek adlarına reçete edildiği kanaatine varıldığı ve bu fiilin haksız kazanç temini amacıyla yapıldığını gösterir bir kanıtın olmadığını ifade ederek, Dr. A.E.S'nin ifadesinde hasta girişlerini kendisi vermediğini beyan ettiği ve yapılan incelemede sorumluluğun kendisine ait olduğu, kendi kullanıcı şifresi ile hasta kaydı yapıldığının anlaşıldığı belirtildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde kimlik doğrulaması zorunlu olduğunun belirtildiği yazıda, Dr. A.E.S. hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi.

“Beni görünce şok oldular”

Doktorun yanına gittiğinde eski iş ortağı ile karşılaştığını söyleyen Mustafa Nas, “Benim haberim yoktu, yurt dışındaydım. Farklı bir olaydan ifadem vardı. Polis beni aramıştı. Daha sonra Türkiye'ye geldiğimde araştırdım. Öğrendim ki benim kimliğimi eski iş ortağım kullanmış. Fatih Devlet Hastanesi'nde bir doktor ile anlaşıp bana uyuşturucu tarzı ilaçlar yazmışlar. 1 yıl boyunca ilaç kullanabilir diye rapor çıkarmış. 1 yıl boyunca üzerime ilaç yazmışlar. İlaç yazılan tarihlerin birçoğunda da yurt dışındaydım. Polis eşimi aramış. Beni sorduğunda eşim yurt dışında olduğumu söylemiş. Polis eşime 'Yalan konuşmayın, 2 gün önce ilaç yazdırmış' dedi. Ben daha sonra polislere ulaşınca 'Evet biz de sistemden baktık yurt dışındaymış ama senin kimliğini biri kullanıyor' dedi. Buraya geldiğinde 'İşlem yapmamız gerekiyor' dediler. Daha sonra geldiğimde doktorun yanına gittim. ‘Beni tanır mısınız' diye sorduğumda ‘Tanımam' dedi. Doktorun yanına gittiğim esnada eski iş ortağım da doktorun odasındaydı. Beni görünce şok oldular” şeklinde konuştu.

“Alınan her reçetede eski iş ortağımın adı ve soyadı var”

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Nas, “Savcılığın Valilikten doktorun yargılanabilmesi için izin alması lazım. O izin çıktı, doktor yargılanacak. Davanın açılmasını bekliyoruz. Her ay iki kutu 300 mg ilaç yazılmış. Eski iş ortağım ile ilgili de suç duyurusunda bulundum. Emniyet onunla ilgili işlem de yaptı. Yargıyı yanıltacak şekilde ifadeler vermiş. İlacı bir kez aldığını söylemiş. Ama alınan her reçetede onun adı soyadı var. Doktor halen daha görevde. Biraz araştırma yaptığımda doktorun daha önce bu tarz hastalarla sorunlar yaşadığını öğrendim” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler