Trabzon’da et kombinasi bakanların katılımı ile açıldı

Trabzon’da yapımı tamamlanan et kombinasi törenle hizmete girdi.

Trabzon’da et kombinasi bakanların katılımı ile açıldı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı tamamlanan Et ve Süt Kurumu Trabzon Et Kombinası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımı ile açıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'nin açıklamaları şu şekilde;

"SON 20 YILDA 187 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİK"

Burada kardeşlerimiz çalışacak. Et kesim faaliyetleri ve işlemeler yapılacak. İki bin 600 ton kıyması, 450 ton kuşbaşısı, 200 tondan fazla kavurması olmak üzere antrikotu ve diğer ürünleri burada üretilip Trabzon olmak üzere bölge illere sevk edilecek. Bunlar durup dururken olmadı. Hayvanlığa verilen destek %4.4'tü. Biz bunu %25'lere çıkardık. Hayvansal üretime verdiğimiz destek 9.7 milyar lira. Son 20 yılda verilen destek 187 milyar lira. Bu destekler sayesinde buralara geldik.

"TESİS KARADENİZ'DE İLK"

Biliyorsunuz Çaykur bölgenin yöresel ürünü. TMO, fındık başta olmak üzere bitkisel ürünlerin alımında regülasyon görevi görüyor. Diğer bir kurum Et ve Süt Kurumu. Burada bir regülasyon görevi görecek bu kurumumuz da. Üreticileri teşvik edecek. Sözleşmeli besicilik ve süt inekçiliği sayesinde daha ön görülebilir gelirlere kavuşulacak.

TARIM BAKANI TRABZON1

"TRABZON'A HAK ETTİĞİ AYRICALIĞI TANIDIK"

Bu tesis, Doğu Karadeniz'de değil, tüm Karadeniz'deki ilk ve tek tesis. Bu yönü itibariyle Trabzon'a hak ettiği ayrıcalığı tanıdık. Ordu, Rize, Giresun, Artvin, Gümüşhane başta olmak üzere bu bölgeye hizmet verecek bir tesis.

Bu bölgede toplam 550 bin büyükbaş, 845 bin civarında da küçükbaş hayvan var. 2002'de verilen destek 1 milyon 275 bin liraydı. Bugün 120 milyon 750 bin liraya ulaştı. Bu desteklerle hayvancılık daha fazla hayat bulacak.

Bu bölgenin sadece çay ve fındıkla yetinmemesini, özellikle hayvancılıkla da ilgilenmesini istiyoruz. Ülkelerin kendisine yeterliliği neyse, şehirlerin de kendilerine yeterliliği esas olmalıdır.

TARIM BAKANI TRABZON2

Tesisin bölgedeki hayvancılığın ve tarımın gelişmesi için katkı sağlayacağını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ise, “Bölgemizde çok önemli gelişmeler var. Bizler de 14 Mayıs seçimleri için arazideyiz. Buraların gelişmesi için ne gerekiyorsa yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Sorumluluklarımız daha da arttı” diye konuştu.

Geçen günlerde hedeflerini açıkladıklarını anımsatan Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bölgede kıymetli işler yaptıklarını, sadece Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Trabzon’a yaptığı yatırım tutarının 75 milyar TL olduğunu söyledi. Trabzon’da devam eden 24 adet karayolu projesi olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Bunun da bugünkü mali değeri 28 milyar TL’dir. Dün Kanuni Bulvarı’nın önemli bir kesimini açtık. Şehrimize biraz daha nefes aldıracaktır. Önümüzdeki aylarda Kanuni Bulvarı’nın Sahil Yolu’na bağlanmasıyla birlikte alternatif yolla şehrimiz daha da rahatlayacaktır. 1 Mayıs günü Güney Çevre Yolu’nun temelini atacağız. 43 kilometre uzunluğunda Akçaabat’a gelmeden Mersin’den başlayıp, Trabzon’u güneyden çepeçevre sararak Arsin’den Sahil Yolu’na bağlantısı olan devasa bir proje. 1 etabı olan 16 kilometrelik kısmının çalışmalarına pazartesi başlıyoruz. Hedefimiz bunu en kısa zamanda bitirip, diğer etaplarına geçmektir” ifadelerini kullandı.

et süt kurumu trabzon

Zigana Tüneli’ni de 3 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşrifleriyle açılacağını aktaran Karaismailoğlu, dünyanın ender projelerinden biri olan Zigana Tüneli’nin tamamen yerli ve milli mühendislik özellikleriyle yapıldığını söyledi.

SALGINDAN SONRA TRABZON’DA TURİZMDE BÜYÜK PATLAMA YAŞANDI

Salgından sonra Trabzon’un turizminde büyük bir patlama yaşandığına işaret eden Karaismailoğlu, gelişen turizm için planlı politikalar geliştirdiklerini kaydetti. Bunun yanında turizmin önceliği ulaşım ihtiyacını karşılayan Trabzon Havalimanı’nın da standartlarını yükseltmek için dünyanın en özgün, en özel havalimanını yapacaklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Türkiye gelişiyor, büyüyor. Artık Türkiye yıllar sonra önüne çıkacak problemleri tespit ederek, yatırımlar yapıyor. Birkaç gündür rekorlar açıklıyorum. Osmangazi Köprüsü’nden bayramın ikinci günü 82 bin 352 araç geçtiğini rekor olarak söyledim. Bayramın üçüncü günü Osmangazi Köprüsü’nden 102 bin 700 araç geçti. Devlet aklıyla üretilmiş, uzun soluklu planlamalar ve uzun yıllar fizibilitelerle hazırlanmış çığır açan mega projeler. Bu projelerin olmadığını bir düşünseniz ya? Türkiye sıkışıp kalırdı, kitlenip kalırdı. Osmangazi Köprüsü yapılmadan önce Eskihisar-Topçular arasından geçen günlük araç sayısı sadece 5 bindi. Aradaki fark tam 20 katı. Bu ulaşım yolu yapılmasaydı bu trafiğin yüzde 95’i gerçekleşemeyecekti. Devlet olmak budur. Son 20 yıldır Türkiye devlet olmanın gerekliliğini yerine getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

adil karaismailoğlu et süt kurumu açılış

İstanbul Havalimanı’nın bayramın üçüncü günü 1550 uçuş ve 245 bin yolcuya ev sahipliği yaptığının altını çizen Karaismailoğlu, Türkiye’nin kısa zamanda doğru zamanda doğru işler yaptığını söyledi.

Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde istikrar sürecinin kesintisiz devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eğer bizim hedefimiz güçlü büyük Türkiye, muasır medeniyetlerin üzerine çıkmaksa bunun gerekliliğini de Akçaabatlılar, Trabzonlular 14 Mayıs’ta verecektir” dedi.

ÖZELHABER

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler