Trabzon'da fındık fiyatlarına tepki yükseldi! "Çiftçiyi özel sektöre teslim ettiler"

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Haber61 canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, Haber61'de Ahmet Çağlar Yıldırım'ın sunduğu "Bakış" programına konuk oldu.

Fındık fiyatları ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Batmaz, mevcut fiyatların çok düşük olduğunu belirterek, "Şu anda bir firmanın üstünde tekelleşme var, alternatif yok. Onlar ne derse o oluyor" dedi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz'ın açıklamaları şu şekilde;

"Fındığın 12 ay masrafı var"

Fındığın fiyatı 100 liraya düşmüş durumda. Fındıkçılar hâlâ fındığa yatırım yapıyor. Köylere gitsinler, her fındık ocağının dibinde budamacılar çalışıyor; bunlar yevmiyeyle çalışıyor. Fındık üretimi 1 ay ile sınırlı değil, 12 ay masrafı var.

100 liraya fındık satılırsa, üreticiler kaçar. Dağları kimse beklemez. Vatandaş kazanamıyor, bu kez "yapılaşma olsun da kazanalım" diye bakıyor.

batmaz3-001.webp

"AK Parti döneminde bütün tarımsal birlikler kapatıldı"

Devlet, TMO ile birlikte fındık alıyor. Fiskobirlik'ii kapattın, TMO ile alıyorsun. Fiskobirlik zarar ettiği için kapatıldı, TMO kâr mı ediyor? Yine senin süspansiyonunda olan bir şey. Fiskobirlik'i rehabilite edersin, fiyat dengeleyecek bir araç olarak piyasada var olur. Şu anda bir firmanın üstünde tekelleşme var, alternatif yok. Onlar ne derse o oluyor. Demek ki alternatif bir program geliştirmek gerek. AK Parti döneminde bütün tarımsal birlikler kapatıldı; tarımla uğraşan köylü ve çiftçiyi özel sektöre teslim ettiler. Sonuç da ortada. Böyle olunca buğdayı da samanı da dışarıdan alırsınız.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler