Trabzon’un şehir içi ve transit trafiğini rahatlatmak amacıyla projelendirilen Güney Çevre Yolu’nda çalışmalar aralıksız sürüyor. 1 Mayıs 2023 tarihinde temeli atılan ve kentin mega projeleri arasında yer alan yol, toplam 43,8 kilometre uzunluğu ve 32 metre genişliği ile bölgenin ulaşım altyapısına önemli bir katkı sağlayacak.
Güney Çevre Yolu’nun Özellikleri
Güney Çevre Yolu, 3 gidiş 3 geliş şeritli olarak, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ediliyor. Proje, Akçaabat ilçesinin Mersin mahallesinden başlayarak Ortahisar ve Yomra ilçeleri üzerinden geçecek ve Arsin ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu’na bağlanacak. Projenin en büyük hedefi, şehir içi trafiği rahatlatmak ve uluslararası transit trafiği düzenlemek.
1. Kesimde Çalışmalar Sürüyor
Güney Çevre Yolu’nun ilk etabı olan 16,5 kilometrelik kesimde çalışmalar devam ediyor. Mersin mahallesinden başlayarak mevcut sahil yolunun güneyinden geçen bu bölüm, Sera Gölü Kavşağı’nda son bulacak. Akçaabat ilçesinde kamulaştırma çalışmalarının tamamlandığı bu etap, Karadeniz Sahil Yolu’nun Akçaabat-Arsin arasındaki kesiminde şehir içi trafik ile ağır transit trafiği birbirinden ayıracak.
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim: “Şehrin önemli bir ihtiyacı karşılanacak”
Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Güney Çevre Yolu’nun kent için hayati önem taşıdığını vurgulayarak şu açıklamaları yaptı:
“Proje hızlı bir şekilde devam ediyor. 10 noktada tünel aynalarında imalatlar sürüyor. Özellikle Mersin ve Sera Gölü kısmında iki vadide çalışmalar yoğunlaştı. Şehir içi ve transit trafiği rahatlatacak bu proje tamamlandığında, özellikle yaz döneminde yaşanan trafik yoğunluğu büyük ölçüde azalacak. Ayrıca Düzköy yolundan gelen trafiğin doğu-batı yönüne akışını da sağlayacak. Şehrin önemli bir ihtiyacıydı ve inşallah kısa sürede tamamlanarak ulaşım yükünü hafifletecek.”
Kamulaştırma ve Yıkım Çalışmaları
Projenin Mersin, Akçakale, Darıca, Salacık ve Kavaklı mahallelerinde kamulaştırma süreçleri tamamlanmış durumda. Sera Gölü bölgesindeki vadide yıkım çalışmalarına başlanmış olup, hızlı kamulaştırma süreçleri ile projede ilerleme sağlanıyor. Müteahhit firma, projenin başlangıç noktası olan Mersin mahallesinde yoğun bir çalışma temposu sürdürüyor.
Güney Çevre Yolu Şehir İçin Neler Kazandıracak?
Güney Çevre Yolu, sadece transit trafiği değil, aynı zamanda şehir içi trafiğini de rahatlatacak. Proje, Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki ağır yük taşıyan araçların şehir merkezine girmesini önleyerek hava kirliliğini azaltacak ve ulaşım sürelerini kısaltacak.
Kaynak:
Devletimiz büyük işler yapıyor
Yanıtla (3) (3)Şimdi merak ediyorum. Bu yolun kanuni bulvarına bağlanacağı ifade ediliyor. O zaman Trabzon için nasıl bir çevre yolu olacak. Yine akp nin milleti uyutma politikası mıdır. Kanuni bulvarı bir çevre yolu değildir,şehir içi bir yoldur. Açıklayın güney çevre yolu güzergahı tam olarak nedir. Algı yapmayı bırakın.
Yanıtla (5) (10)Sen git bir kuymak ye, sen de çok fena, kronikleşmiş hazımsızlık var. Ya CHP yada ip lisin. İkisi de aynı yolun yolcusu, takoz siyasetinin.
Yanıtla (5) (2)Ula Trabzon üvey evlatmı?22 yıldır bi Trabzon'a çevre yoli yapamadunuz,afgurun.Arsin'den Akçaabat'a arabayla geçmek kabus.
Yanıtla (1) (2)Güney Çevreyolu değil Akçaabat Çevreyolu doğrusu çünkü Trabzon’a Çevreyolu yapılmıyor yeni yapılan Türkiye’nin en masraflı bulvarına eklenecek bu yol. Öylece yine Trabzonlu kandırılıyor hamdolsun
Yanıtla (7) (10)Soda var hazimsizliga iyi gelir istinmiii
Yanıtla (2) (2)Bu yol Kanuni bulvarına bağlanacağı pek mantıklı görünmüyor. Çünkü çevre yolu Arsine kadar uzanıyor. Kanuni ise Hacımehmet Erzurum yoluna kadar gidiyor. İkisininde güzergahı farklı. Aslında kanuni yerine bu yolun yapılması lazımdı. Boşuna milyarlarca TL Kanuni ye harcandı. Çokta işe yaradığı yok. Çevre yolu ise ilaç olur şehire
Yanıtla (1) (1)Güney çevre yolu geç kalmış proje ve çok yavaş işliyor... Kanuni bulvarı yapılmamalı idi güney çevre yolu olmalı idi... 2044 yılına biterse...
Yanıtla (3) (1)