Trabzon'da hafif raylı sistem için güzergah tartışması! "Maraş Caddesi'nden geçmesini istemiyoruz"

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ebru Çolak açıklamalarda bulundu.

Trabzon'da hafif raylı sistem için güzergah tartışması! "Maraş Caddesi'nden geçmesini istemiyoruz"

TMMOB Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ebru Çolak; Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma günü dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması yaptı.

Çolak açıklamasında, "Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Dayanışma Günü'nü hep birlikte dayanışma içinde kutluyoruz" dedi.

Trabzon'daki hafif raylı sistem projesinin güzergahı ile ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ebru Çolak, "Hafif raylı sistemin Kahramanmaraş Caddesi'nden geçmesini uygun buluyor musunuz" şeklindeki soruya yanıt verdi.

"Kahramanmaraş Caddesi'nin yeniden araç trafiğine açılmasını uygun bulmuyoruz"

Kahramanmaraş Caddesi'nin yeniden trafiğe açılmasının uygun olmadığını ifade eden TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ebru Çolak, "Hafif raylı sistemin Kahramanmaraş Caddesi'nden geçmesini istemiyoruz. Proje yapıldığında, firma ile görüşmeyi talep edeceğiz. Zorluklarla kapattığımız Kahramanmaraş Caddesi'nin yeniden araç trafiğine açılmasını uygun bulmuyoruz. İlk etapta havalimanına düz bir hat şeklinde uzanması gerekiyor. Yapıldığında yayaların yürüyebileceği çok az bir alan kalıyor" dedi.

tmmob-2-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler