Trabzon'da Herfene gecesi şiirlerle damgasını vurdu!

Trabzon'da Gümüşhanelilerin buluşmasına şiirler ve türküler damgasını vurdu

Trabzon'da Herfene gecesi şiirlerle damgasını vurdu!

Trabzon Gümüşhaneliler Derneğinin organize ettiği "Gümüşhane Herfene Gecesi" muhteşemdi.

Çukurcayır'da Doğa Park adlı mekanda yapılan Herfene gecesine Oytun Eleman, Hışır Osman ve Talat Ülker"in türkü ve şiirleri damgasını vurdu.

TÜRKÜLER DAMGASINI VURDU

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Murteza Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ile birlikte çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği gecede bir birinden güzel türküler söylendi halaylar çekildi..

HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ KUTLUYORUM

Gecede bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer Trabzon ve Gümüşhane arasında kurulan dostluk ve kardeşlik bağlarının türküler kadar güzel şiirler kadar değerli olduğunu belirterek geceyi organize eden Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkan ve yönetimine teşekkür etti. Herfene gecelerinin Gümüşhane'nin kültürü ve sanatı için çok değerli olduğunu belirten başkan Başer hem Gümüşhane'de hem de Trabzon da bu kültürü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz dedi.

Trabzon'da Herfene gecesi şiirlerle damgasını vurdu!

HERFENE NE ANLAM TAŞIYOR

Herfene; ortaklaşa getirilen malzeme ile yapılan yemek ve eğlence demek. Şiirler, sohbetler, türküler, deyişlerle zenginleşen, Türkiye'deki, sıra gecesi mantığında hazırlanan organizasyonlardır. Kültürümüzde örf ve adet halini almış bu gelenek, Gümüşhane'de yaşatılmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler