Trabzon'da kahverengi kokarca ile mücadelede son durum açıklandı!

Trabzon'da kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı.

Trabzon'da kahverengi kokarca ile mücadelede son durum açıklandı!

Trabzon'da kahverengi kokarcaya mücadele etmek amacıyla gerçekleştirilen çalışmalara yönelik açıklama düzenlendi.

Açıklamaya Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Bülent Sağır ile Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar katıldı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Bekar, "2017'de ülkemize giriş yapan çok tehlikeli ve tarım ürünlerine zarar veren bir böcek ile karşı karşıyayız. Önemli olan iyi tespit yapmak ve dengeyi bozmadan mücadele etmek en büyük amacımız. Topyekûn bir seferberlik içerisinde mücadelemizi emin adımlarla devam ettiriyoruz.

Böyle zamanlarda birlik beraberlik içerisinde eleştiriye mahal bırakmadan iş birliği yaparak bölgede yaygın bulunan kokarca ile mücadelemiz devam edecektir. Mücadele yöntemleri hava şartları ve mevsimleri içerdiği için biyolojik fiziksel kimyasal mücadeleleri zamanında yapmak çok önemli. Herkesin sabırlı olması lazım mücadelemiz devam edecektir." dedi.

kokarca-001.webp

KAPLAN: "MÜCADELENİN İÇERİSİNDEYİZ"

Kaplan, şu ifadelere yer verdi: "Bakanlığımızın stratejik planı var eylem planı var ona uygun hareket ediyoruz. Çok ciddi bir düşman ile mücadele ediyoruz. Öncelikle kokarcanın doğal düşmanı samuray arıdır. Bakanlığımız bunu üreyip doğaya saldı. Geçtiğimiz ay belirlediğimiz yerlere feromon tuzaklar takıp oraları ilaçladık. Kışlak mücadelesi yürütüyoruz. Trabzon'da büyük bir iş birliği içerisindeyiz. Teknik ve eleman desteği verildi.

Ekipler sahada ilaçlama işlemi gerçekleştiriyoruz. Köylerde 30-40 bin konutu ilaçlamak için eğitimler başlattık. Eğitim ve sertifika vererek satın aldığımız ilaçları ile ilaçlama yapacağız.

Trabzon'da kışlak aşılamaları bu hafta başlıyor. Gördükleri kokarcayı imha etmek, poşet ile gömmek gibi mücadeleler yapma noktasında yanlarımızda olmalarını istiyoruz. Yüzde 4,5-5 arasında fındıkta zarar var tespitini yaptık.

Çiftçimiz önümüzdeki sene daha dikkatli olması konusunda bilinçlendiğini düşünüyorum. Trabzon'daki kışlak dediğimiz evlerin ilaçlanması mücadelesi başlatıyoruz. Desteklerle bu mücadelenin içerisindeyiz."

SAĞIR: "İŞBİRLİĞİ HALİNDEYİZ"

Sağır da toplantı da açıklama yaparak, "Tarım Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda Ziraat Odamızın desteği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. 600 noktada ilaçlama işlemi gerçekleştirdik. Kışlak noktalarında gerekli ilaçları alarak çalışmaları yapacağız.

Vatandaşlarda önemli bir bilinçlenme var önce bilinçlenmek ve bilgilenmek daha sonraki aşamalar daha kolay olacaktır. Şehirde işbirliği halindeyiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler