Trabzon'da KKTC öğrencilerine ek kontenjan protokolü!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Trabzon Üniversitesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Trabzon Üniversitesi tarafından KKTC uyruklu öğrencilere kontenjan ayrılması protokolü imzalandı.

Trabzon'da KKTC öğrencilerine ek kontenjan protokolü!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Yükseköğretim Kurulu arasında yurtdışından öğrenci kabul kontenjanı açıldı. Bu kapsamda KKTC Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu beraberindeki heyetle bugün Trabzon Üniversitesi’ni ziyaret etti.

RESMİ KONTENJAN AYRILMASI YOLUNDA İMZALAR ATILDI
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, beraberindeki heyetle Trabzon Üniversitesi’ni ziyaret ederek KKTC uyruklu öğrencilere lisans bölümlerinde kontenjan açılmasına ilişkin protokolü imzaladı.

TRÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Atilla Çimer, Prof. Dr. Hasan Karal, Prof. Dr. Hüseyin Serencam ve Genel Sekreter Doç. Dr. Ufuk Töman’ın evs ahipliğinde gerçekleştirilen protokolle Türkiye’de yükseköğrenim görmek isteyen KKTC uyruklu öğrencilere Trabzon Üniversitesi lisans programlarında öğenim görmeleri için imkan sağlanmış oldu.

Trabzon'da KKTC öğrencilerine ek kontenjan protokolü! Protokolle ilgili yapılan açıklamada da, “KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ile Trabzon Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen yurtdışından öğrenci kabul kontenjanları kapsamında Üniversite tarafından özel kontenjan ayrılması kararlaştırılmıştır” denildi.

TRABZON’DA OKUMAK İSTEYEN KARADENİZLİ ÖĞRENCİLER VAR
Özellikle Kuzey Kıbrıs’ta yaşayıp YKS ile bir lisans programını tercih etme aşamasında olan gençler bulunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, “Bunlar arasında çok sayıda Karadenizli kardeşimiz var. Gençlerimizin Trabzon Üniversitesinde tercih edebilecekleri çokça lisans bölümü de var. Onlar için burada kontenjan açılmasından büyük memnuniyet duyduk” diye konuştu.

Trabzon'da KKTC öğrencilerine ek kontenjan protokolü!

Anlaşmanın hayırlı olması temennisinde bulunan TRÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer tarafından Bakan Çavuşoğlu’ya, Trabzon Üniversitesi yerleşkesi, bölümleri ve güncel kontenjanlar hakkında bilgiler verildi.

Konuk Bakana ayrıca Trabzon ve Trabzon Üniversitesi ile ilgili kitap ve eserler takdim edildi. Ziyaret ve protokolde Bakan Çavuşoğlu’nun yanı sıra KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, Yüksek Öğrenim ve Dış İlişkiler Dairesi Müdürü Behcet Çelebi ile Genel Orta Öğretim Daire Müdürü Cengiz Topel Uzun da hazır bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler