Trabzon'da maden tepkisi! "Kayırmacılık aldı başını yürüdü"

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu ile Derelerin Kardeşliği Platformu’ndan ortak basın açıklaması gerçekleştirildi.

Trabzon'da maden tepkisi! "Kayırmacılık aldı başını yürüdü"

Trabzon Emek ve Demokrasi Platformu ile Derelerin Kardeşliği Platformu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın açıklaması düzenledi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Siyasi iktidar her adımda sermayeyi önceliyor, şirketlerin çıkarını gözetiyor. Bilerek çıkarılan kriz aracılığıyla şirketler lehine amaçladıkları servet transferine kaynak yaratmak için yaşam alanlarımıza, emeğimize ve geleceğimize göz koyuyorlar. Halkın payına ise yoksulluk, işsizlik, açlık ve sefalet koşullarında yaşamını sürdürmeye çalışmak kalıyor. Yaşam alanlarımız ağır bir saldırı altında. Dağlarımız, meralarımız, yaylalarımız, ormanlarımız, derelerimiz şirketlerin karı için ranta açılıyor."

"Geleceğinden Endişe Ediyorlar"

"Artvin'den Samsun'a kadar tüm bölgemiz maden arama sahası olarak ruhsatlandırıldı. Çayda, fındıkta ağır bir sömürü yaşanıyor. Halkımız ürettiği ürünün, emeğinin karşılığını alamıyor. Hayvancılık geçer akçe olmaktan çıkarıldı. Canlı hayvan ithal eden bir ülke durumuna getirildik. Milyonlarca emeklimiz yokluk ve sefalet içinde yaşamaya mahkûm edildi. Asgari ücret, açlık sınırının altında; değil beslenmeye, karın doyurmaya yetmiyor. Memlekette işsizlik kol geziyor. Partizanlık, kayırmacılık aldı başını yürüdü."

maden2.webp

"Ülkede Adalet Var Mı?"

"Anneler-babalar çocuklarının geleceği için endişe ediyorlar. Gençlerimiz işsizlik, umutsuzluk ve çaresizlik girdabında; geleceğini yurtdışında aramaya yönelmiş durumda. Köy okulları kapatıldı, eğitim yozlaştırılıp paralı hale getirildi. Çocuklarımızdan bir öğün sıcak yemek bile esirgeniyor. Ne vergide ne gelirde ne de ülkede adalet var. Ayın sonunu getiremiyor, hayat pahalılığından dolayı eziliyoruz. Ama ülkemizde birileri servetine servet katıyor. Ülkemizde dolar milyarderlerinin sayısı 27’ye yükseldi; servetlerinin değeri 56 milyar doları buluyor. Baştan aşağı çürümüş, lime lime dökülen bir düzen daha fazla sürdürülemez."

"Halkımız Böyle Yaşamayı Hak Etmiyor"

"Halkımız böyle yaşamayı hak etmiyor! Şimdi zaman, emeğimiz, geleceğimiz ve yaşam alanlarımız için birlik olma zamanıdır. Bu yoksulluk ve sömürü düzenine dur demek için, emperyalist şirketlere ve yerli işbirliklerine karşı, 'Yaşam alanlarımızdan elinizi çekin, emek bizim, memleket bizim, söz bizim' demek için tüm halkımızı 26 Ekim 2024 Cumartesi günü saat 12.00'de Cumhuriyet Caddesi, Eski TEDAŞ önünde buluşmaya davet ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler