Trabzon'da minik ellerden sokak hayvanlarına sıcak yuva

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu öğrencileri, geri dönüşüm malzemeleriyle sokak hayvanları için yuvalar yaptı. Proje ile hem hayvan sevgisi aşılandı hem de hayvan sahiplenmenin önemi vurgulandı.

Trabzon'da minik ellerden sokak hayvanlarına sıcak yuva

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında, Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu öğrencileri sokakta yaşayan hayvanları unutmayarak onlar için yuvalar hazırladı.

Öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerini değerlendirerek hayata geçirdikleri "Sıcak Yuva Projesi" ile sokaklarda yaşayan kedi ve köpekler için kendi elleriyle yuvalar yaptı ve bu yuvaları okul çevresine yerleştirdi.

Proje, öğrencilere hayvan sevgisini aşılamak amacıyla gerçekleştirildi. Her öğrenci, evlerinden getirdikleri geri dönüşüm malzemeleriyle yuvalarını tasarladı. Kendi elleriyle bu yuvaları boyayıp kestiler ve içerisine mama ve su kapları yerleştirdiler.

Hayvanların daha iyi koşullarda beslenmesi ve korunması için gösterilen bu çaba, çocuklara hem el becerilerini geliştirme hem de doğaya ve hayvanlara duyarlı olma fırsatı sundu.

Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu Müdürü Mehmet Aydemir ve öğrenci ailelerinin de destek verdiği projede, 4/E sınıf öğretmeni Burcu Bulut Aytekin rehberliğinde hazırlanan yuvalar, belirlenen noktalara yerleştirildi.

Çocuklar, boş zamanlarında bu yuvalarda barınan hayvanları gözlemleyerek, onların yemek ve su ihtiyaçlarını kontrol edecek. Proje, hem çocuklara hayvanlarla vakit geçirme imkânı sundu hem de hayvan sahiplenmenin önemi konusunda farkındalık yarattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler