Trabzon’da o mahallenin sorunu çözüldü! “Ciddi şekilde aksatıyordu”

Toklu Mahallesi’nde yıllardır büyük sıkıntı yaratan yol sorunu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in desteğiyle çözüme kavuştu.
Trabzon’da o mahallenin sorunu çözüldü! “Ciddi şekilde aksatıyordu”

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Toklu Mahallesi'nde, uzun yıllardır yaşanan yol sorunu Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in desteğiyle çözüme kavuştu. Mahalle sakinleri ve esnaf, dar ve kullanışsız olan yolun genişletilmesiyle büyük bir rahatlama yaşadıklarını belirterek, Başkan Genç’e teşekkür etti.

Mahalle Muhtarından Başkan Genç’e Teşekkür

Mahalle Muhtarı Miraç Özcan Çağlar, çocukluğundan beri bu yolun büyük bir sorun teşkil ettiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin hızlı bir şekilde çözüm ürettiğini vurguladı.

"Burası yıllardır büyük bir problemdi. Dar ve kullanışsız bir yoldu, çinkolarla kapatılmıştı ve trafik akışını ciddi şekilde aksatıyordu. Muhtar olmadan önce buranın yapılmasını hayal ediyordum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e başvurduk ve sağ olsun, 20 gün içinde bu sorunu çözdü. Mahallem adına kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

yol1.webp

Dolmuş Esnafı ve Mahalle Sakinleri Rahatladı

Toklu Mahallesi’nde uzun yıllardır trafik sıkıntısı yaratan yol, özellikle dolmuş esnafı, öğrenciler ve yayalar için büyük bir sorun oluşturuyordu. Yolun genişletilmesiyle birlikte trafik akışı düzene girerken, mahalle sakinleri ve esnaf rahat bir nefes aldı.

Toklu Mahallesi Dolmuş Durağı Başkanı Cemalettin Boyacı, dar yol nedeniyle araçların sürekli dur-kalk yapmak zorunda kaldığını, bunun da ciddi maddi ve güvenlik sorunlarına yol açtığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu yol, dolmuş esnafı için büyük bir sorun yaratıyordu. Sürekli fren yapmak zorunda kalıyor, baskı balatalar zarar görüyor ve kazalar yaşanıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve muhtarımıza teşekkür ederiz."

Mahalle esnaflarından Şenol Yıldırım, öğrencilerin bile bu yoldan geçmekte zorlandığını vurgulayarak, "Yıllardır süren bir problem sonunda çözüldü. Hem yayalar hem de sürücüler için çok daha güvenli hale geldi. Büyükşehir Belediyemize ve muhtarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

yol2.webp

Esnaftan Başkan Genç’e Teşekkür

Mahallede uzun yıllardır faaliyet gösteren kahvehane işletmecisi Süleyman Tiryaki, yolun yapılacağına dair verilen sözlerin yıllarca tutulmadığını, ancak Başkan Genç’in liderliğinde bu sorunun artık tarihe karıştığını ifade etti.

"Defalarca buranın yapılacağı söylendi ama kimse adım atmadı. 20 yıl boyunca bu yol böyle kaldı. Ancak Ahmet Metin Genç’in talimatıyla bu sorun nihayet çözüldü. Kendisine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Dolmuş esnafından Kemal Bayraktar, yolun artık binlerce insanın rahatça kullanabileceği bir hale geldiğini belirterek, "Eskiden buradan bir araç bile zor geçiyordu. Şimdi hem araçlar hem de yayalar için güvenli ve konforlu hale geldi. Başkanımıza ve muhtarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Şoför esnafı Selim Türkmenoğlu, özellikle yağışlı havalarda büyük tehlike arz eden yolun genişletilmesinin kritik bir adım olduğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Her gün bu yolu kullanan şoförler olarak, genişletme çalışmaları bizim için büyük bir rahatlama sağladı. Büyükşehir Belediyemiz ve muhtarımız sayesinde bu problem çözüldü. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
  • Trb li / 01 Mart 2025 13:32

    Bahçecik yolunun genişlemesi lazım. Bahçecik yolunu kazanlar bir zahmet oraya asfalt dökün berbat oldu o yol

    Yanıtla (0) (0)
  • Davut / 01 Mart 2025 13:13

    Problemi bu kısım çözdüyse ne ala. Daha şikayet duymayalım değil mi muhtar?

    Yanıtla (0) (0)
  • DOĞRUYA DOĞRU / 01 Mart 2025 12:53

    Hayır asıl problem burası değil, bu bayırdan aşağı inildiğinde sağa bir yol çıkıyor. Fırınına ve Kur'an kursuna doğru ilerleyen yol. Trafiği asıl aksatan orası. Acil çözülmesi gerekiyor.

    Yanıtla (2) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir