Trabzon'da Ortahisar Belediyesi emektar sanatçıları bir araya getirdi

Ortahisar Belediyesi, Trabzon Musikisine Değer Katanlar” adlı etkinlikte Trabzon’un emektar sanatçıları bir araya gelerek unutulmaz bir konser verdi.

Trabzon'da Ortahisar Belediyesi emektar sanatçıları bir araya getirdi

Ortahisar Belediyesi, gerçekleştirdiği kültürel etkinliklerle Trabzon’un kültür ve sanatına değer katmaya devam ediyor.

Trabzon’un sanata ve sanatçıya verdiği önemi sık sık dile getiren Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyeye ait mekanların kapılarını sanatçılara açıyor, bu mekanlarda düzenlenen etkinlikler, sanatseverlerin beğenisini ve takdirini topluyor.

ortahisar-2.webp

Bu kapsamda Ortahisar Belediyesi Hasan Paşa Asker Hamamı Müzesi’nde düzenlenen “Trabzon Musikisine Değer Katanlar” adlı etkinlikte Trabzon’un emektar sanatçıları bir araya gelerek unutulmaz bir konser verdi.

Türk sanat müziği eserlerinin seslendirildiği etkinliğe Ortahisar Belediye Başkan Yardımcıları; Cüneyit Zorlu, Alpaslan Özdemir, Mustafa Özer İskender, Celal Akaç, meclis üyeleri, CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, Trabzon Eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzonspor Eski Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen ve çok sayıda müziksever katıldı.

ortahisar-3.webp

Trabzon’da müzik sanatına çok değerli katkıları olan sanatçılar; Taşkın Özer, Ergin Ören, Beduh Atakan, Ziya Gerçek, Ahmet Onur, Salim Önder, İlhan Yavuz, Köksal Yavuz, Oktay Kuloğlu birbirinden değerli Türk sanat müziği eserlerini seslendirdiler.

“TRABZON SANATINA BÜYÜK KATKI SUNDULAR”

Düzenlenen etkinlikte konuşan Ortahisar Belediyesi Başkan Yardımcısı Cüneyit Zorlu, Hasan Paşa Askeri Hamam Müzesi’ni kültür, sanat ve sosyal içerikli etkinliklere açarak daha aktif hale getirdiklerine vurgu yaptı.

ortahisar-4.webp

“Burayı halkımızın kullanımına da açtık” diyen Zorlu, Trabzon’un sanatçılarını işaret ederek; “Onların seslerini dinlemek, sanata katkıda bulunmak adına burada toplandık. Bu özel günlerde sizlerle bir arada olmaktan son derece mutluyum. Trabzon’da Taşkın Özer dediğimiz zaman ya da Ergin Ören, Beduh Atakan, Ziya Gerçek, Ahmet Onur, Salim Önder, İlhan Yavuz, Köksal Yavuz, Oktay Kuloğlu dediğimiz zaman özellikle bizim yaş grubumuzda bunları bilmeyen kimse yoktur diye düşünüyorum. Sanata büyük katkı sundular, Türk sanat müziğini bize sevdirdiler. Bulunduğumuz mekân bizden önceki dönemde kültüre katkı vermesi için yapılmış, askeri hamamın müze olarak düzenlendiği bir yerdi. Biz de burayı halkımızın kullanımına açtık. Bu tür aktiviteleri burada yapalım istedik. Böylece daha aktif ve canlı bir yer haline gelmiş oldu. Bizler de bundan dolayı son derece mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda pasta kesiminin ardından sanatçılara günün anısına plaket ve çiçek takdim edildi. Dinleyiciler Trabzon’un değeri olan emektar sanatçılarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

ortahisar-6.webp

ortahisar-7.webp

ortahisar-8.webp

ortahisar-9.webp

ortahisar-10.webp

ortahisar-13.webp

ortahisar-11.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler