Trabzon'da Ortahisar Belediyesi'nin borcu açıklandı!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar Belediyesi'nin borcunu açıkladı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin mali durumunu kamuoyuyla paylaştı.

Ortahisar Belediyesi'nin borcu Başkan Kaya tarafından toplam borç 792 Milyon 228 Bin 890 TL olarak açıkladı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kaya, şu ifadelere yer verdi;

"Alacakları düştükten sonra net borç 792 milyon TL"

Biz belediye başkan adayı olarak yola çıktığımız süreçte, Cüneyt Zorlu Bey Ortahisar Belediye Meclis Üyesi'ydi. Kendisine borçlar konusunda bir soru önergesi vermesi yönünde öneride bulunmuştuk. Cüneyt Bey de sağ olsun, bir soru önergesi hazırlayarak Ahmet Metin Genç Bey'e soru sormuştu. Sayın Genç de yazılı cevap verdi: 109 milyon 887 bin lira toplam borç olduğunu söyledi. Belediyeyi kazandıktan sonra ilk iş birim müdürlerinden bilgi aldık. Bütün kurumun fotoğrafını çekelim istedik. Rakamları topladık, 857 milyon gibi bir rakamla karşılaştık. Şeffaf ve halkçı anlayışla belediyecilik yapacağız. Borç konusunda vatandaşları bilgilendirmeyi bir görev bildik. Başka bir sıkıntımız da yok. Şeffaflık ilkesi gereğince borcu toplumla paylaştık. Sayın Başkan çıkıp, "Borç 857 milyon değil, 596 milyondur. Üstünde çıkarsa borcu kuruşuna kadar öderim" dedi. Ben de, Ahmet Bey'in dediği gibiyse, bütün Trabzon'dan özür dileyeceğimi ifade ettim. Tartışmalar yoğunlaşınca, buna gerek olmadığını ve bağımsız denetçileri çağıralım dedik. Belgeleri takdim edelim ve kamuoyuna borcu açıklasınlar dedik. Hasan Kamil Velioğlu ve arkadaşları bu göreve talip oldu. Bir çalışma yaptılar. Sonuç da bendedir.

Keşke onlar haklı çıksaydı, borç maalesef bizim açıkladığımız rakamın da üstünde. Arzu eden herkese bütün belgeleri verebiliriz. Sayın Başkan Genç ve diğer arkadaşlara da verebiliriz. Toplam borç 1 milyar 227 milyon 619 bin 656 TL. Alacakları düştükten sonra net borç 792 milyon TL.

Toplam alacak 435 milyon 390 bin lira. Bunun tahsil edilebilmesi çok zor. Bir tanesi Değirmendere'de esnaf. 20 küsür milyon borcu var ama yurt dışına gitmiş. Parayı tahsil edebilmek çok mümkün değil.

Ahmet Metin Genç Bey aradaki farkı ödemeyi taahhüt etmişti. Biz aradaki 200 milyonluk farkı ödemesini rica ediyoruz. Çünkü kendi taahhüt etmişti. Her şey açık ve nettir.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler