Trabzon'da palamut fiyatı ne kadar? Hamsi el yakıyor! İstavrit ve mezgit fiyatlarında son durum

Trabzon'da palamudun tane fiyatı boyutuna göre 60 ile 120 lira arasında değişiyor. Peki; istavrit ve mezgit fiyatları ne kadar? Yerli hamsi çıktı mı? Detaylar haberimizde.

Trabzon'da palamut fiyatı ne kadar? Hamsi el yakıyor! İstavrit ve mezgit fiyatlarında son durum

1 Eylül itibarıyla denizlerdeki av yasağı sona ererken, düşmesi beklenen balık fiyatlarında beklenen etki yaşanmamıştı.

Trabzon'da Moloz mevkiinde balık tezgahların süsleyen palamudun tane fiyatı boyutuna göre 60 ile 120 lira arasında değişiyor.

balik-tezgahi-1.webp

Palamut avının azaldığını ifade eden balıkçılar, balık boyutlarının büyüdüğünü, 800 gramlık palamudun ortalama fiyatının 75 ile 100 lira arasında değiştiğini, son birkaç gündür fiyatların düşme eğiliminde olduğunu söyledi.

Balıkçı tezgahlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan istavrit 60 ile 100 lira arasında alıcı bulurken, yerli mezgidin fiyatı ise 75 lira civarında.

balik-tezgahi-2.webp

Hamsi el yakıyor

Henüz yerli hamsinin çıkmadığını aktaran balıkçılar, Marmara Bölgesi'nden kısıtlı miktarda hamsi geldiğini, kilogram fiyatının 175-200 lira olarak değiştiğini belirtti.

balik-tezgahi-3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler