Trabzon'da peynirde hile yapan firma tespit edildi! Bakanlık açıkladı

Trabzon'da bir firmanın peynire bitkisel yağ karıştırdığını açıkladı.

Trabzon'da peynirde hile yapan firma tespit edildi! Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş yapılmış gıdalarla ilgili düzenli olarak ifşa listeleri yayınlamaya devam ediyor. 17 Ekim’de açıklanan yeni listede, özellikle Trabzon'da peynirde hile yaptığı tespit edilen firma dikkat çekti.

Peynirde hile yapan firma açıklandı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 17 Ekim’de yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde, Trabzon'da faaliyet gösteren bir firmanın peynirde hile yaptığı ortaya çıktı. Bu firmanın peynirde bitkisel yağ kullanarak ürünü daha ucuza mal ettiği ve tüketiciyi yanılttığı tespit edildi

Zeytinyağı, Baharat ve Et Ürünlerinde de Hile

Sadece peynirde değil, aynı zamanda Türkiye genelinde zeytinyağı, baharat ve et ürünlerinde de benzer hileler tespit edildi. Bakanlık, bu ürünleri piyasaya süren firmaları ifşa ederek, vatandaşların bu gıdaları satın almadan önce dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Sahte zeytinyağında farklı yağ türlerinin karıştırıldığı, baharatlarda ise boya ve kimyasal maddelerin kullanıldığı belirlendi.

15.webp

14.webp

13.webp

12.webp

11.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler