Trabzon'da Psikolojik Danışmanlık Eğitim Merkezi hizmete girdi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi bugün açıldı.

Trabzon'da Psikolojik Danışmanlık Eğitim Merkezi hizmete girdi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde hayata geçirilen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şunları söyledi: "Trabzon'umuzda 824 bin kişi yaşayan kadınımız, erkeğimiz, gencimiz, büyüğümüz hep beraber bir arada bu şehirde yaşıyoruz. Biz de Trabzon'un belediye başkanlarıyız. İstiyorum ki bütün hemşehrilerimizin, her birimizin kendi hayatında küresel doğruşları var, güçlükleri var, sıkıntıları var, dertleri var.

Ama nihayetinde istiyoruz ki bütün hemşehrilerimizin en mutlu şehirde yaşamalarını temin edelim. Bu da sadece yol yapmakla, doğal gazı getirmekle, içme suyunu tedarik etmekle mümkün olmuyor.

Hem bir taraftan ulaşımdaki alt takımları raylı sistemle birlikte açmanın gayretindeyken, hem altyapı projeleriyle hem sosyal projelerle ilgilenirken bir taraftan da belediye olarak halkımızın, vatandaşlarımızın sorunlarını, sıkıntılarını, dertlerini uzman gözüyle de dinleyerek, bir klinikle birlikte de dinleyerek çözüm oluşturma konusunda da adım atmanın gerekli olduğunu, hatta çok çok gerekli olduğunu düşündük.

Bu nedenle halkımızın bu manada da erişebileceği, ulaşabileceği ve bilavede istifade edebileceği. Şu anda psikologlara, biraz önce hekim olan kıymetli başkanımla paylaştım, dedim ki başkanım psikologlarla da biraz rekabete girdik. Çünkü biz burayı ücretsiz yapıyoruz. Yeter ki halkımız bu hizmetlerden istifade edelim.

bld.jpg

Dedi ki başkanım hiç problem değil, en önemli hizmeti yaptınız, yapıyorsunuz dedi. Sağ olsun il başkanım yaptığımız bütün hizmetlerden gücünü, desteğini esirgemiyor bizden. Teşekkür ediyorum kendisine de.

Çünkü bu işler tek başına olabilecek işler değil. Değerli arkadaşlar, hakikaten hem il başkanımız, hem milletvekillerimiz, hem ilçe başkanımız, kadın kurallarımız, genç bir ekip anlayışı içerisinde bu işleri ancak yapabiliyoruz. Ankara'ya gittiğimiz zaman da oradan dağıldığımız güçle, destekle, kaynakla ben şimdi gece geldim Ankara'dan.

Şu anda şehrimizde yaşanan ve beş ilçemizi, daha ziyade üç ama beş ilçemizi etkileyen işler ve meydanla ilgili oradaki zararların tazmini bir an önce hayata geçirebilmesi, eski hale dönmesi için kaynak arayışı için gittik. Sağ olsun ulaşım halkımızdan da o destekleri aldık. Buradan kendisine de teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum.

Dolayısıyla sözün özü halkımızın bireysel manadına, vatandaşlarımızın, kadınlarımızın, erkeklerimizin, gençlerimizin, şimdi bir sonraki aşamada çocuklarla ilgili yönetimimizi tartışacağız. Bu da çok kıymetli. Psikolojik olarak tanışacakları güzel bir merkeze hizmete alıyoruz. Ben burada üç tane başta uzman psikoloğumuz, üç tane psikoloğumuz var.

Yeterli, bu manada da yeterli ilçel kabiliyetle birlikte inşallah bu hizmeti sunacağız. İstiyoruz ki halkımız daha mutlu olsun. Ya benim sorunum var, derdim var ama ekonomik kaygıyla da bu hizmetten yararlanamaz. Şeklinde bir daha psikolojisi bozulmaz. Bizim bir amacımız bu."

fotot.jpg

AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu'da açıklamalarda bulunarak, "Başkanımla konuşup bu hizmeti çok önemsiyorum. Çünkü modern hayat birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Bazen insanların birine danışma ihtiyacı, ikiye dönme ihtiyacı ve fikir alma ihtiyacı olabiliyor.

O yüzden buna imkanı olanlar bunu bir şekilde temin edebiliyorlar. Ama imkanı olmayanlar gerçekten o kendi fikirler içerisinde, bu aile olabilir, gençlik olabilir, çocuk olabilir, kendi parmağların içerisinde bir fikir dönmeye girebiliyorlar ve o alına bir el atma ihtiyacı doğabiliyor.

O yüzden bu evde inşallah, bu kurulacak Psikolojik Danışmanlık Bereketi'nde, inşallah buradaki uzman psikologlarımız ve psikoterapistlerimiz, inşallah onu sağlayacaklar. Gerçekten çok önemli bir hizmet. Ben tebrik ediyorum. AK Parti'nin sosyal eleştiri hizmeti olarak görüyorum ben bu hizmeti. İnşallah ben evlilik öncesi okulu olmasını da temenni ediyorum.

fotott.jpg

Başkanımla konuştuk. Çünkü gençlerimiz, evet evleniyorlar, evlilikte karşılaşılabilecek sorunların, evlilikte oluşabilecek anlaşmazlıkların, önceden bir şekilde bir evlilik okuluyla beraber değerlendirilebileceği sorunların birbiri noktasında en azından fikir alabilmeleri açısından bir evlilik okulunun oluşturulmasını da ben istirham ediyorum.

Psikologlarımız burada değerlendirdikleri çok iyi olur. Gerçekten çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum. İnşallah burada bu hizmetin sonucunda Ravza'nın en mutlu şehirler arası da inşallah bizim sıraya yükselecek diyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler