Trabzon'da sokak hayvanları için Mama Üretim Tesisi!
Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nce Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Mama Üretim Tesisi oluşturuldu.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde Mama Üretim Tesisi oluşturuldu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde oluşturulan Mama Üretim Tesisi'ni tanıttı.
Yeni oluşturulan tesis ve Sokak Hayvanlarını Koruma Kanunu'nu kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Genç, şu ifadelere yer verdi:
"Ülke satında vatandaşlar açısından can güvenliğini tehdit eden hale gelince yeni bir yasal düzenlemeyi zaruri gördüler yeni düzenlemeye gidildi. Ama bir taraftan yerel yönetimler olarak daha hassas uygulama ile yükümlü olarak bizler esasında yanlış tanımlanan sokak hayvanları tanımı noktasında yeni bir uygulamaya geçiyoruz.
Bu canların sahibi olmalı bize emanetlerde sahiplendirilmesi lazım. Sokaktan aldığımız hayvanımızı yine merkezimize alıyoruz bakımını yapıyoruz küpesini takıyoruz bundan sonra ki dönemde daha ciddi şekilde sahiplendiriyoruz.
Ciddi manada sahiplenme faaliyetine geçiyoruz. Bu çağrımı da yapıyorum sokak hayvanı tabirini kaldırıyoruz. Sokakta hiç hayvan olmayacak mı olacak ama sahibi de olacak. Trabzonumuzda esasında teşekkür etmek istiyorum önceki dönemimizde de çok değerli derneklerimiz var. Trabzonumuzda şuanda vaziyet ettiğimiz 450-500 kapasitelim ama artırılabilecek barınağımız var. Yomra ve Çarşıbaşı ilçelerinde tespit ettiğimiz alanlarda daha büyük 2 proje hayata geçireceğiz.
Barınma işi önemli bir iş. Yeni bir ünite hayata geçirdik köpek ve kediler için geçerli mama Üretim tesisini hizmete aldık. Burada üretilen mamalar ile buradaki canlara hizmet edeceğiz. Hayvanseverler buradan sahiplenme yaptıklarında ne varsa tedariğini de yapacağız. Mobil olarak bütün ilçelerde kısırlaştırma yapan araçlarımız var. Şuanda bütün Trabzonumuzda 20-25 bin civarında köpek olduğunu öngörüyoruz.
Ülkemiz ülkeler arası sıralama da kuduzda önde bununda önüne geçtik. İlçe belediyelerimiz ile birlikte bu süreci yürüteceğiz. Hayvan barınakları yapacaklar ama o zamana kadar Büyükşehir olarak bu alanımızı hem de Yomra ve Çarşıbaşı'nda projelerle büyük yaşam alanlarını hizmete alacağız. Bu işi derneklerimiz ile birlikte yaptık. Derneklerimiz duyarlı bizi motive ediyorlar can güvenliğini tehdit eden bir husus olmayacak ama bize emanet canları da birlikte koruyacağız. Hemşerilerime çağrım bu köpekleri sahiplenelim sahipsiz köpek kalmasın.
Büyükşehir belediyesi ilçe belediyeleri ile birlikte yürüteceğiz. Bize emanet olan bu canları da koruyacağız. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon derneklerin gayretleri ile birlikte inşallah örnek bir şehir olacağız bu iddiayı da ortaya koyuyorum. Hem insanlarımıza zarar gelmeyecek hem bize emanet canları koruyacağız. Sahiplenilmeyen sokak köpeğimiz ya da kedimiz onlarda sokakta tehdit altındalar kazaya maruz kalıyorlar onlarda bu tesislerde bize emanet olarak hayatlarını idame ettirecekler.
Tam bir entegre tesis. Trabzon Büyükşehir Belediyesi tesisleri başta olmak üzere sağlık ve konaklama merkezlerindeki organik gıdaları alıp buraya getiriyoruz burada mama haline dönüştürüyoruz. Sıfır atık anlayışına uygun bir tesis. Buna ilişkin alanlarımızı tesis edeceğiz diğer ilçelerde.
Kaynak: