Trabzon’da son ders zili bugün çaldı! Öğrencilerin karne heyecanı

Trabzon ve tüm Türkiye’de 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün sona erdi.

Trabzon’da son ders zili bugün çaldı! Öğrencilerin karne heyecanı

2023-2024 eğitim öğretim yılının son ders zili bugün çaldı. 20 milyondan fazla öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

Milli Eğitim Bakanlığı ortaokul öğrencileri için karnelere yeni tasarım yaptı. Karnede ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumları da işlenecek.

Trabzon'da eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla, 142 bin 7 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Trabzon'da 636 okuldaki 12 bin 49 öğretmen de yaz tatiline girdi.

1.jpeg

Sınıf Geçme Kuralları

Bu yıl ders ortalaması 50 olan öğrenciler, en fazla üç dersten başarısız oldukları takdirde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak 9'uncu sınıflarda dört veya daha fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak zorunda kalacak. Ayrıca, Türkçe dersi için baraj puanı 70'e çıkarıldı, bu da öğrencilerin bu dersten başarılı sayılabilmeleri için en az 70 puan almaları gerektiği anlamına geliyor.

2.jpeg

Ücretsiz Yaz Okulu Programları

Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Temmuz'dan itibaren ilkokul 2'nci sınıftan başlayarak tüm kademelerde ücretsiz yaz okulu açacak. Öğrenciler spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim dallarında bu ücretsiz yaz okullarına katılabilecekler. Kurslar, saat 13.30'dan sonra haftada beş gün planlanacak ve bir dersten günlük en fazla iki saat eğitim verilebilecek. Kursların süresi ise dört haftadan az, sekiz haftadan fazla olmayacak. Yaz okulları, 29 Ağustos'ta sona erecek.

3.jpeg​​​​​​​

8'inci, 11'inci ve 12'nci sınıf öğrencileri için destekleme ve yetiştirme kursları da açık olacak. Bu ücretsiz kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek.

2024-2025 eğitim öğretim yılı, 9 Eylül'de başlayacak.

Trabzon’da son ders zili bugün çaldı! Öğrencilerin karne heyecanı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler