Trabzon'da Tüm Emekliler Sendikası'ndan tepki! "Krizin faturası emekliye kesilemez"

Tüm Emekliler Sendikası, Trabzon'da düzenlediği basın açıklamasında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Sendika, ülkede hukukun askıya alındığını, adaletin yara aldığını, emeğin değersizleştirildiğini ve emeklilerin yoksullaştırıldığını vurguladı.

Trabzon'da Tüm Emekliler Sendikası'ndan tepki! "Krizin faturası emekliye kesilemez"

Tüm Emekliler Sendikası Trabzon Şubesi basın açıklaması yaptı.

Tüm Emekliler Sendikası adına değerlendirmelerde bulunan Sinan Hacıömeroğlu, basın açıklamasında, "Ülkemizde hukuk hiç olmadığı kadar askıya alınmış, adalet hiç olmadığı kadar yara almış, emek hiç olmadığı kadar değersizleştirilmiş, emekliler hiç olmadığı kadar yoksullaşmıştır," denildi. Sendika, ekonomik krizin bedelinin asgari ücretlilere ve emeklilere ödetilmek istendiğini belirtti.

Sendika yetkilileri, "Krizin faturası, krizi çıkaranlara ödetilmelidir. Sorumlu kimlerse bedelini de onlar ödesin. Emeklilerin Temmuz ayında yine sürpriz bir artışla karşı karşıya kalacağını belirten sendika, 10 milyon emekliye sıfır zam yapılacağını ve 10 bin lira maaş almaya devam edeceklerini ifade etti. "Temmuz ayı emekliler için yoksullaşmanın dip yapacağı ayın başlangıcı olacaktır. Gelecek aylar daha da kötü olacaktır. Bu vicdansızlığı kabul etmeyeceğiz. İnsanca yaşamak istiyoruz. İnsanca yaşam taleplerimiz için mücadele edeceğiz," şeklinde konuştu.

Trabzon'da Tüm Emekliler Sendikası'ndan tepki! "Krizin faturası emekliye kesilemez"

Sendika, hükümeti 31 Mart'ta uyardıklarını ancak bu uyarının dikkate alınmadığını belirtti. "Nasıl olsa seçimlere daha 4 yıl var diyerek, bizi oyalayabileceğini, hafızamızı yok sayarak, günü geldiğinde kandıracağını sanıyor. Kananlar bellidir. Biz kanmayacağız," açıklamasında bulunuldu.

25 Mayıs’ta Alanlardayız

Tüm Emekliler Sendikası, taleplerini 25 Mayıs'ta tekrar alanlarda dile getireceklerini belirtti. İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Tarsus, Burhaniye ve Fatsa'da düzenlenecek bölgesel mitinglerde halkı dayanışmaya çağıran sendika, "Bütün halkımızı emeklilerin gerçekleştireceği bölgesel mitinglerimize desteğe ve dayanışmaya çağırıyoruz," dedi.

Sendika, ana muhalefet partisinin emekliler için düzenleyeceği mitingi de desteklediklerini belirterek, tüm üyelerini 26 Mayıs'ta Ankara'da yapılacak mitinge katılmaya davet etti. "İki gün gündem emekliler olacaktır. İnsanca yaşamak istiyorsak, haydi dayanışmaya. Birleşe birleşe kazanacağız. Direne direne kazanacağız," ifadeleriyle çağrısını yineledi.

Trabzon'da Tüm Emekliler Sendikası'ndan tepki! "Krizin faturası emekliye kesilemez"


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler