Trabzon'da Turizm Zabıta Ofisi açıldı! Başkan Genç: "Teyakkuz halindeyiz"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Turizm Zabıta Ofisi'ni ziyaret etti.

Trabzon'da turizm üzerine çalışmalar devam ederken, turizmdeki sorunları yakından takip etmek ve sorunlara çözüm üretmek adına Turizm Zabıta Ofisi kurulmuştu.

Başkan Ahmet Metin Genç, Meydan Parkı'nda bulunan Turizm Zabıta Ofisi'ne ziyaret bulundu.

Turizm Zabıta Ofisi'ni ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, burada basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Şehre gelen ziyaretçilerin artık daha üst bir ölçekle bakarak bütün sıkıntılarına, bütün sorunlarına çare bulmak için adeta bir seferberlik modundayız, bir teyakkuz halindeyiz" ifadelerini kullanan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Sağolsunlar, valimizin öncülüğünde birçok toplantı turizmle ilgili paydaşlarımızla birlikte, ticaret odamız, TÜRSAB'ımız otellerimiz, bütün paydaşlarımız hep beraber toplantılar yapıyoruz çünkü bu iş artık birazcık daha profesyonel gözle bakmamız gereken, ele almamız gereken bir iş." dedi.

Trabzon'da Turizm Zabıta Ofisi açıldı! Başkan Genç: "Teyakkuz halindeyiz"

Kurulan Turizm Zabıta Ofisi'ne ilişkin bilgiler veren Başkan Genç, "Bu ofisi bir iletişim ofisi haline getirdik. Burada havalimanında ve Uzungöl'de artık 8 tane yabancı dili hem Arapçayı hem İngilizceyi çok iyi konuşan hem turizm zabıtası modunda vazife olan ama daha ziyade de bir iletişimle birlikte ziyaretçilerimizin dertleriyle dertlenen hangi kurumla hangi kuruluşla ilgisi alakası varsa o konuda yönlendiren onları enforme eden bir anlayışı ortaya koymak istiyoruz. İnşallah hayırlı ve uğurlu olsun diyoruz." dedi.

"1 milyon 319 bin kişi şehrimizi ziyaret etti"

Başkan Genç, "Geçen yıl resmi açıklanan rakama göre ki bu sayı çok daha fazladır, resmi rakama göre 1 milyon 319 bin kişi şehrimizi ziyaret etti. Ve bunun 706 bin kişisi yabancı ziyaretçimiz. Bunlar resmi tespitler. Ama bunun dışında çokça turist, ziyaretçi bu şehre geliyor. O nedenle ve birçok alanda artık turizm olarak öne çıkıyor. Sadece doğal güzelliklerimiz değil artık son zamanlarda sağlık turizmi de öne çıkmaya başladı. Bu konuda da çok güzel çalışmalar yapılıyor." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da Turizm Zabıta Ofisi açıldı! Başkan Genç: "Teyakkuz halindeyiz""Bu şehir bizim"

"Bütün lokasyonlarımızı çok daha profesyonel bir hale getirmemiz lazım" ifadelerini kullanan Genç, "Şehre gelen ziyaretçi kadar bu şehirden memnun ayrılan ziyaretçi döndüğü zaman bu şehir adına bir turizm elçisidir. Eğer biz bu anlayışı hakim kılabilirsek turizm konusunda daha yukarıya taşıyabiliriz diye düşünüyorum. Dün de burada başkanımız da burada beraber Uzungölü'müzdeydik. Orada da birçok konuya Sayın Valimiz biz de hep beraberce ayrı bir anlayışa vaziyet etme gerekliliğinden dolayı gittik. İyi de oldu. İnşallah Uzungölü'müz gibi bütün destansiyonlarımızı turistlerin, ziyaretçilerin geleceği bütün lokasyonlarımızı çok daha profesyonel bir hale getirmemiz lazım.

Bu şehir bizim. Biz hem bu şehrin bir evladı olarak hem de bu şehrin bir yöneticisi olarak şehrin menfaatini düşünmek zorundayız. " dedi.

Trabzon'da Turizm Zabıta Ofisi açıldı! Başkan Genç: "Teyakkuz halindeyiz"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler