Trabzon'da Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde mucizeler yaşanıyor!

Doğu Karadeniz’in en büyük yenidoğan yoğun bakım ünitesi, prematüre ve düşük doğum ağırlıklı bebeklere umut oluyor.
Trabzon'da Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde mucizeler yaşanıyor!

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune Kampüsü Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, hem sağlık hem de şefkatle bebeklere hayat veriyor. Nisan 2017'de faaliyete geçen ve Doğu Karadeniz’in en büyük yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan merkezde, 44 kuvöz kapasitesiyle hizmet veriliyor.

2 Bin 500 Bebek Anne Kucağına Kavuştu

Ünite, özellikle erken doğum ve düşük ağırlıkla dünyaya gelen bebeklere şifa oluyor. 2022 yılında yaklaşık 2 bin bebek sağlığına kavuşarak taburcu edilirken, 2023’ün ilk 10 ayında bu sayı 2 bin 500’e ulaştı.

h4.jpg

Çevre İllerden Gelen Bebekler İçin Umut

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde sadece Trabzon’a değil, çevre illerden gelen bebeklere de hizmet veriliyor.

Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Berna Hekimoğlu, Gümüşhane, Bayburt, Ardahan, Kars gibi illerin yanı sıra Giresun, Ordu ve Rize’den de hasta sevki aldıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Yılda yaklaşık 2 bin 500-3 bin bebeği sağlıkla taburcu ediyoruz. Özellikle prematüre doğumların ve riskli gebeliklerin artışı nedeniyle bu sayı her geçen yıl yükseliyor."

h2.jpg

Prematüre Bebekler için Özel Bakım

Doç. Dr. Hekimoğlu, gelişen teknoloji sayesinde 22 haftalık ve 500 gramın altındaki bebeklerin bile yaşatılabildiğini söyledi. Ancak bu sürecin zor ve özveri gerektirdiğini belirten Hekimoğlu, "Saatlerce, hatta sabaha kadar kuvöz başında takip ettiğimiz bebekler oluyor. Bu, gecesi gündüzü olmayan, sürekli dikkat gerektiren bir branş." dedi.

Bebeklerin sağlıklarına kavuşmasının yanı sıra ailelerle de güçlü bağlar kurulduğunu vurgulayan Hekimoğlu, "Bebekler uzun süre burada kaldığında, ailelerimizle adeta bir aile gibi oluyoruz." diye ekledi.

h1.jpg

Hemşirelerden Özverili Yaklaşım

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinde çalışan hemşireler, bebeklere sadece tıbbi bakım değil, aynı zamanda anne şefkati de sunuyor.

20 yıllık hemşire Fatma Ekinci, "Hastalarıma anne olmanın verdiği duyguyla bakıyorum. Yenidoğan hemşireliği, özveri ve dikkat gerektiren bir meslek. Buradaki zincirleme bakım, temizlik personelinden hemşirelere ve doktorlara kadar herkesin emeğiyle başarılı sonuçlar ortaya çıkarıyor." dedi.

Emine Tatlı ise 28 yıllık meslek hayatının 15 yılını bu alanda geçirdiğini belirterek, "Bebekleri sağlıkla annelerinin kucağına verdiğimizde tüm yorgunluğumuz gidiyor. Severek bu işi yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Ailelerden Sağlık Çalışanlarına Teşekkür

Bebeğini 26 haftalık doğumla dünyaya getiren Rehza Usta, ünitenin çalışanlarına duyduğu güveni dile getirerek şunları söyledi:

"Burada çalışanlar birebir sizinle ilgileniyor. Hem bebeklerle hem de annelerle çok güzel ilgileniyorlar. İçim çok rahat, bebeğimin burada güzel bir şekilde büyüyeceğine inanıyorum."

Baba Utku Usta da sağlık çalışanlarının ilgisine teşekkür ederek, "Herkes işini severek yapıyor. Bize hep güler yüzle yaklaştılar ve her sorumuzu anlayışla yanıtladılar." dedi.

h3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir