Trabzon’da gece saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Trabzon’a gelen ve Trabzon’dan kalkan birçok uçuş iptal edildi ya da gecikmeler yaşandı.
Alınan bilgilere göre, AJet’in saat 02.25’te İstanbul’dan Trabzon’a gelen seferi ile Türk Hava Yolları’nın 07.55 İstanbul-Trabzon seferi iptal edildi. Aynı şekilde, Trabzon’dan kalkması planlanan bazı uçuşlar da gerçekleştirilemedi. THY’nin 01.20 Trabzon-İstanbul, AJet’in 03.45 Trabzon-İstanbul ve 05.00 Trabzon-Ankara uçuşları ile THY’nin 08.40 Trabzon-İstanbul uçuşu iptal edilen seferler arasında yer aldı.
Yetkililer, sisin etkisini kaybetmeye başlamasıyla birlikte uçuşların yeniden başlayacağını belirtti. Yolculuk planı olan vatandaşların havayolu şirketlerinden ve havalimanı yetkililerinden yapılacak duyuruları takip etmeleri istendi.
Kaynak:
