Trabzon'da yüksek kesimler beyaza büründü

Trabzon'da havaların soğumaya başlamasıyla yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Trabzon'da yüksek kesimler beyaza büründü

Yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte, özellikle yüksek kesimlerde kışın ilk sinyalleri alınmaya başlandı.

Trabzon ve çevresinde de soğuk hava dalgası etkili olmaya başlarken, gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Trabzon’un çeşitli ilçelerinde kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Akçaabat ilçesi Doğanköy Mahallesi, Çaykara ilçesine bağlı Sultan Murat Yaylası ve Hayrat ilçesine bağlı Kadınlar Yaylası beyaz örtüyle kaplandı.

trabzon-kar.webp

Doğaseverler ve fotoğraf meraklıları eşsiz manzaraları ölümsüzleştirmek için yaylalara akın etti. Özellikle yaylalara çıkan yolların kapanma tehlikesi nedeniyle bölge halkı, belediyeler ve diğer yerel yetkililer tedbirler almaya başladı.

Uzmanlar, önümüzdeki günlerde bölgede kar yağışının aralıklarla devam edebileceği konusunda uyarılarda bulunurken, yetkililer de vatandaşların hazırlıklı olmalarını ve kar yağışına karşı dikkatli davranmalarını tavsiye etti.

trabzon-kar-1.webp

trabzon-kar-2.webp

trabzon-kar-3.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler