Trabzonlu siyasetçi partisinin kuruluşu için tarih verdi

27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu açıklamalarda bulundu.

Trabzonlu siyasetçi partisinin kuruluşu için tarih verdi

İYİ Parti'den ayrılan 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu siyasi parti kurma hazırlığında.

Genel merkez binalarını tuttuklarını ifade eden Ağıralioğlu, partinin sonbaharda kuruluşunun gerçekleşeceğini ifade etti.

"Sonbaharda kuruluşu vermeyi düşünüyoruz"

Parti kuruluşu ile ilgili istişarelerin devam ettiğini kaydeden Ağıralioğlu, "Genel merkez binamızı tuttuk. Memleketin önümüzdeki dönem, yüklerinin ne olduğu ve bu yüklerin kimlerle hangi siyasi programlarla konuşulacağını istişare ediyoruz. Memleketin önümüzdeki dönemki siyasi, ekonomik, insani, akademik ve bürokratik yüklerini, Türkiye'yi ve dünyayı önümüzdeki süreçte ne bekliyor ve pozisyonumuz ne olmalı diye istişare yapıyoruz. İstişareleri akademi, bürokrasi, mülki idare, adli bürokrasi ve büyükelçilerle yapıyoruz. Bir zihni mesuliyetin, önümüzdeki dönem Türk milletinin ufkuna kurulması için gayret sarf ediyoruz. Bir sorun olmazsa da sonbaharda kuruluşu vermeyi düşünüyoruz" dedi.

agiralioglu-tarih-verdi-2.webp

"4-5 alternatifimiz var"

Partinin ismi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Ağıralioğlu, "Türk milletinin bugün hissiyatına meşale olacak bir isim bakıyoruz. Henüz mutabık kalabildiğimiz bir isim yok ancak 4-5 alternatifimiz var. Karar vereceğiz" dedi.

"Her mevzunun ihtisasını yapan arkadaşlar sunacak"

Parti programı için lansman şeklinde tanıtım yapacaklarını söyleyen Yavuz Ağıralioğlu, "Parti programında, meselelerin çözüm iradesini onun icracısı olanlar anlatacak. Mesela finansman ihtiyaçlarımızı finansta uluslararası akredite olan birisi tanıtacak. Hukukla ilgili iddialarımızı bu işe nezaret eden birileri anlatacak. Tarım ve hayvancılıkla ile ilgili çalışmalarımızı, tarım bürokrasisi içerisinde yıllarca çalışmış arkadaşlarımız anlatacak. Programı bir şov gibi sunmayacağız, her mevzunun ihtisasını yapan arkadaşlar sunacak. Bir gölge kabine gibi olacak; bunların içinde akademisyen, bürokratlar, büyükelçiler, mülki idarede çalışanlar var, adli bürokraside olanlar var" şeklinde konuştu.

agiralioglu-tarih-verdi-1.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler