Trabzon turizmine yeni bir pazar kazandırmak amacıyla Çin’e giden Trabzon heyeti, programın ikinci bölümünde başkent Pekin’de önemli temaslarda bulundu. Çin’in önde gelen 15 seyahat acentasının temsilcileriyle bir araya gelen heyet, Türkiye ve özellikle Trabzon destinasyonunu tanıttı.
Tanıtım sunumlarının ardından gerçekleştirilen ikili görüşmelerde, Çinli acentaların yoğun ilgisi dikkat çekti. Görüşmelere katılan temsilcilerin kendi şirketlerinin karar vericileri olması, toplantının verimliliğini artırdı.
“Beklentimizin Üzerinde İlgi Gördük”
Mercure Otel Genel Müdürü Tuncay Beyaz, toplantıya dair izlenimlerini şu sözlerle aktardı:
“Beklediğimizin üzerinde bir ilgiyle karşılaştık. Toplantıya katılan temsilcilerin, çalıştıkları şirketlerde karar verici konumda olmaları çok kıymetliydi. Gelen sorular, paket talepleri ve Trabzon merkezli tur planlamaları, ciddiyetlerini gösteriyordu. Programın organizasyonuna ve destek veren tüm kurumlara teşekkür ederim.”,
Çin Pazarı İçin Mutfakta Düzenleme
Best Western Otel Satış Müdürü İrem Birinci ise, Çinli acentaların tanıtım sırasında büyük heyecan duyduklarını belirtti:
“Tanıtım videolarında özellikle Sümela Manastırı, Karaca Mağarası ve bakır işçiliği sahnelerinde heyecanlandılar; cep telefonlarıyla çekim yaptılar. İkili görüşmelerde bu alanlarla ilgili bilgi aldılar. Ayrıca mutfağımız ve yemek kültürümüzle ilgilendiler. Yeni açılan bir otel olarak Çin pazarına yönelik menü düzenlemeleri yapacağımızı da kendilerine ilettik.”
“Trabzon’u Tüm Yönleriyle Tanıttık”
Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga ise yoğun geçen programla ilgili şunları söyledi:
“Üç gün süren verimli bir fuarın ardından, programımızın ikinci ayağında Pekin’deki acentalarla bir araya geldik. Türk Çin Kültür Derneği Pekin Temsilcisi Sayın Zhao Yan, hem moderatörlük yaptı hem de Xi’an’daki çalışmalarımız hakkında bilgi verdi.”
Heyet, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle hazırlanan tanıtım videolarını da Çinli katılımcılara izlettirdi.
Toplantıda konuşan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Gürkan Üçüncü, şehrin turizme verdiği önemi vurguladı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan, Trabzon’un turizm verilerini ve altyapısını aktarırken, TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş ise şehrin sanayi, ticaret ve sosyoekonomik yapısı hakkında bilgi verdi.
Büyükelçiliğe Ziyaret
Heyetin bir bölümü, Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliğini ziyaret ederek turizm alanında değerlendirmelerde bulundu.
Program sonunda değerlendirmede bulunan heyet üyeleri, “Ekip olarak çok yorulduk ama gerçekleştirdiğimiz başarılı görüşmeler tüm yorgunluğumuzu unutturdu,” ifadelerini kullandı.
Kaynak: