Yomra Elması fidanları ekildi! "Her evin bahçesinde yetişecek"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Yomra elmasının tanıtımı için yapılan çalışmalara katılarak, Kasım ayında bölgedeki bitki türlerine yönelik bir çalıştay düzenleneceğini duyurdu.

Yomra Elması fidanları ekildi! "Her evin bahçesinde yetişecek"

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Yomra Belediyesi tarafından ‘Her evin bahçesinde bir Yomra elması olsun’ sloganıyla gerçekleştirilen “5 bininci Yomra Elması Dikimi” törenine katıldı.

Törenin açılışında Yomra elmasıyla ilgili video gösterimi gerçekleştirildi. ‘5 bininci Yomra Elması Dikim Töreni’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mustafa Bıyık, Yomra elmasının dikiminin yaygınlaştırılması için çalışmalara devam ettiklerini belirterek katılımcılara desteklerinden ötürü teşekkür etti. Başkan Bıyık’ın konuşmasının ardından Yomra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli Süleyman Işık, Yomra elması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

TARIM ÜRÜNLERİNE YÖNELİK ÇALIŞTAY YAPILACAK
Açılış konuşmaları kapsamında söz alan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a Yomra elmasının tanıtımı için gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

yomra-elmasi2.jpg

Bu çalışmaların kendilerine de ilham verdiğini ifade eden Başkan Kaya, Kasım ayında Ortahisar ilçesindeki bitki türleri hakkında bilim insanlarının da katılımıyla bir çalıştay düzenleyeceklerini ve muhtarlarla ortaklaşa yaptıkları çalışma doğrultusunda ilçedeki bitkilerin meyvelerini üretime kazandırmanın yollarını belirleyeceklerini müjdeledi.

“BİZE İLHAM VEREN BİR ÇALIŞMA YAPTINIZ”
Başkan Kaya, konuşmasında unutulmaya yüz tutmuş doğal ve kültürel değerlerin tekrar gün yüzüne çıkarılmasının önemine değinerek Ortahisar Belediyesi’nin bu konuda kırsal mahallelerde bir çalışma yaptığı bilgisini paylaştı.

Başkan Kaya, şöyle konuştu: “Yomra elmasının yaygınlaştırılması için yapılan bu çalışma çok değerli ve önemli. Bu tür doğal, kültürel miraslarımıza sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani ben umut ediyorum ve diyorum ki, 5-6 yıl sonra Yomra’dan geçerken o elma ağaçları, elma çiçekleri içinden geçiyor gibi hissedeceğiz kendimizi.

yomra-elmasi3.jpg

Başkanım bize ilham veren, örnek olan bir çalışma yaptı. Biz de Ortahisar Belediyesi olarak kasım ayı içerisinde ilçemizde yetişen bütün türlere ilişkin çok değerli bir çalıştay yapıyoruz. Birçok ilim insanının katılacağı bir proje hazırlığı içindeyiz.”

“ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRMEYE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPMALIYIZ”
Konuşmasının devamında, Ortahisar ilçesinde yetişen bitki türleriyle alakalı çalışmalarının detaylarını aktaran Başkan Kaya, “Ayrıca kırsal mahallelerimizde muhtarlarımızla işbirliği içinde bir çalışma daha başlattık. Köylerde yetişen bütün ürünleri nasıl değerlendirebileceğimize yönelik özel çalışma yapıyoruz.

Köyde muhtarlarımızla birlikte vatandaşlarımızla buluşup ‘elmalardan nasıl marmelat yapılır, nasıl sirke yapılır, nasıl pestil yapılabilir?’ Bütün bunları değerlendiren ve vatandaşa öğreten bir süreci planlıyoruz.

Ürettiğimiz bu güzel ürünleri, üretmek elbette değerlidir ama ürettiğimiz bu ürünleri nasıl değerlendirebileceğimiz noktasında da özel çalışmalar yapmak zorundayız. Bu gibi çalışmalarımızı tüm ilçelerimize yaymak zorundayız. Benim köyüm de dahil kaybolmaya yüz tutmuş Yomra elması belki de her evin bahçesinde yetişecek.

Temel amaç bu. 5 bininci Yomra elmasını da hep birlikte bugün toprağa dikmiş olacağız. Ben tekrar bu anlamlı, değerli ve tarihi değerimizi bizlere hatırlatan, onu yeşerten ve yaşatan değerli başkanımıza huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler