Abdullah Avcı Süper Lig'in En Centilmen Teknik Direktörü seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-24 sezonunun Fair-Play Ödülleri'ni açıkladı.

Abdullah Avcı Süper Lig'in En Centilmen Teknik Direktörü seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu, hem mayıs ayının hem de sezonun en centilmen oyuncuları ve teknik direktörlerini açıklandı. TFF'nin resmî sitesinden yayınlanan metinde Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin sahipleri duyuruldu.

Trendyol Süper Lig 2023-2024 Sezonu En Centilmen Teknik Direktörü, Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı seçildi.

TFF tarafından yapılan açıklamada Avcı'nın seçilmesine yönelik şu ifadelere yer verdildi;

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın rakiplerine, hakemlere, taraftarlara ve oyunun tüm paydaşlarına karşı, sahada ve saha dışında sergilediği profesyonel ve saygılı tutum Fair Play ruhunun ayakta kalmasına katkı sağlamaktadır. Maç sonrası açıklamalarında ve davranışlarında genellikle rakiplerine yönelik olumlu ve takdir edici ifadeler kullanması, hakem kararlarına karşı sakin ve saygılı bir yaklaşımı, kararlarla ilgili hoşnutsuzluklarını dile getirirken bunu saygı çerçevesinde ve genellikle yapıcı bir yaklaşımla ifade etmesi, futbolcularının sadece teknik becerilerini değil, aynı zamanda ahlaki ve sportif davranışlarını da geliştirmeye odaklanması, oyuncularına disiplini ve centilmenliği aşılamaya çalışan yaklaşım ve açıklamaları, futbolun vazgeçilmez bir diğer paydaşı olan medya ve kamuoyu ile iletişimde olumlu bir dil kullanması, eleştirilerinde yapıcı ve nazik olmaya özen göstermesi Trabzonspor Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın en belirgin özellikleri olarak ortaya çıkmaktadır. Bu özellikleri ile Abdullah Avcı; futbol dünyasında Fair Play ruhunu benimseyen ve yayan bir kişi olarak değerlendirilmiş ve Kurulumuzca "2023-2024 Sezonunun Süper Lig'deki En Centilmen Teknik Direktörü" olarak belirlenmiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler