Başkan Doğan açıkladı! Borçsuz Trabzonspor için "30 milyon Euro..."

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan açıklamalarda bulundu.

Başkan Doğan açıkladı! Borçsuz Trabzonspor için "30 milyon Euro..."

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, katıldığı bir radyo programında bordo-mavili kulübün mali durumuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Doğan, Trabzonspor’un borçsuzluk kağıdı alabilmesi için Aralık ayı sonuna kadar 30 milyon Euro bulması gerektiğini açıkladı.

Başkan Doğan, mali tabloyu değerlendirirken şunları söyledi:

"Trabzonspor'un mali durumu yönetilebilir değildi. Bu durumun artık değişmesi gerekiyordu. 9 milyara yakın bir ödeme yaptık. Kasadan çıkan çok ciddi bir para var. Geldiğimiz günden beri belli bir planlamamız vardı."

Başkan Doğan, kulübün karşı karşıya olduğu en büyük problemlerden birinin Bankalar Birliği anlaşması olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

"Trabzonspor'un önündeki en büyük problem Bankalar Birliği anlaşmasıydı. Bankalar Birliği'nden çıkarak çok önemli bir iş yaptık ama Trabzonspor'un problemleri bitmedi. Trabzonspor'un önünde 2 milyarın üzerinde bir vergi borcu var. Yıllardır yapılan ama anlaşmalara uyulmayan bir borç yükünden bahsediyoruz."

UEFA’nın finansal fair play kurallarına dikkat çeken Doğan, kulübün gelecekte karşı karşıya kalabileceği olası yaptırımları da hatırlattı:

"Artı bilançoya geçmek zorundayız. UEFA, artı bilanço vermeyen kulüplerin Avrupa'ya alınmayacağını ve transfer yasağı gibi cezalarla karşı karşıya kalacağını söylüyor. Biz de bunun önlemlerini almaya çalışıyoruz. Camianın rahatlamaması lazım. Ekonomik anlamda yapılacak iş çok fazla."

Son olarak, Trabzonspor’un Aralık sonuna kadar çözmesi gereken finansal duruma dikkat çeken Başkan Doğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Aralık sonuna kadar Trabzonspor'un borçsuzluk kağıdı alabilmesi için ödemesi gereken para 30 milyon Euro'yu buluyor. Aralık sonuna kadar Trabzonspor'un bulması gereken 30 milyon Euro para var."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler