CANLI YAYIN: Rapid Wien - Trabzonspor maç sonu yorumları

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Rapid Wien ile karşı karşıya geldi. Bordo mavililer sahadan 2-0 mağlup ayılarak turnuvaya veda etti.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Rapid Wien ile karşı karşıya geldi.

Bordo mavili takım 1-0'ın rövanşında 2-0 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne 3. ön eleme turunda veda etti.

Mücadele sonrası Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot ve Haber61 Yayın Danışmanı Gökmen Şahin canlı yayında değerlendirmelerde bulunuyor.

Tuncay Lakot'un değerlendirmeleri şu şekilde;

Trabzonspor'da ortaya konulan futbolun eleştirildiği, yapılan transferlerin eleştirdiği, her şeyin bir noktada belirli bir isme mahal edildiği bir atmosferin içerisindeyiz. Yönetim geçen zaman içerisinde bu noktada nasıl bir tavır takındı.

"Trabzonspor'da bu transferlerin olurunda kimler evet dedi. Abdullah Avcı, Trabzonspor yönetiminden hangi oyuncuların transfer edilmesini ısrarla istedi? Yan pas geri pas yorumları yapıldı bu noktada Trabzonspor'un iyi bir futbol oynamadığı eleştirileri çok sesli bir şekilde gür bir şekilde ortaya konuldu ve bu 90 dakikanın sonunda da Trabzonspor'a yakışmayan bir oyun sahanın içerisinde kurgulandı. Bu oyunun ana mimarları kimler? Bu kurgu nasıl bu hale geldi? Trabzonspor şampiyonluk atmosferini yaşadığı bir atmosferden nasıl bir çıkarım nasıl bir analiz elde etti.

Maçın sonunda attığımız başlık gibi. "Bu mağlubiyeti kime yazalım?" Bu mağlubiyet kime yazılacak? Kimileri tarafından Abdullah Avcı'ya yazılacak. Kimi tarafından transfer politikasının iyi yönetilemediği yönetime yazılacak. Ama orta noktada buluşulacak. "

Bugün Trabzonspor kadrosuna baktığımızda 4 ön libero ile sahaya çıkan bir kadro gördük.

Trabzonspor bugün karşılaşmaya Dragus ile başladı. Dragus noktasında elinizde Maxi Gomez gibi oyuncular varken kampa getirilmezken. Elinizde Umut Bozok gibi Süper Lig'in gol kralı varken kampta hazırlık maçarında süre alması ve başarılı bir sonuç ortaya koymasına karşın böylesine önemli bir mücadelede süre alamaması hatta kadroya yazılamamasını kimlere kime yazağız bu noktada bunlarıda çok merak ediyoruz.

Gomez yok , Bozok yok, Trabzonspor Dragus ve Enis Destan'ın ne yapabileceğini bekler hale geldi. Onuachu'nu yokluğunda Trabzonspor forvetsiz Dragus ile 3 karşılaşmaya çıktı.

Okay Yokuşlu, Lundstram, Ozan Tufan'a Trabzonspor'un ihtiyacı mı vardı? Hamsik bu takımdan ayrılıktan sonra herkesin bas bas bağırdığı bir şey vardı Hamsik ayarında hem atak ve geçiş oyunlarını absorbe edebilecek bir oyuncu ihtiyacı olduğu halde. Trabzonspor'un hem Sörloth, hem Cornelius, hem de Onuachu'nun ardından hala bir forvet oyuncusu hala 10 numara oyuncusu ve orta sahada oyunu yönetecek bir futbolcusu olmamasını kime yazacağız?

Gökmen Şahin'in değerlendirmeleri şu şekilde;

Bugünki ortama baktığımız yapılan transferler neden yapıldığına bakmak lazım. Lundstram transferi varken Ozan neden alındı, Ozan varken Okay Yokuşlu neden alındı? Ozan Tufan sağ bek için mi alındı?

Bu gün tabiki Trabonspor'da eleştiriyi Abdullah Avcı alıyor ama neden? Trabzonspor ortaya bir oyun koyamıyor. Bakıyoruz bir temposu yok hızı yok ritmi yok. Bakıyorsun Rapid Wien ile oynadığı kendi evinde oynadığı mücadelede korkak bir oyun sergiliyor. Uğurcan olmasa bu maçta çok daha fazla gol görebilirdik. Sürekli her maçta bizi Uğurcan'ın performansı kurtaramaz oda bir kaleci sonuçta oda belirli bir performans ortaya koyuyor.

Kampta forvet hattına gittim ben. Enis Destan kamptaydı, Umut Bozok kampta idi ama Dragus kamp döneminde yoktu. Baktığımız zaman kamp döneminde olamyan oyuncular ilk 11'de oynuyor. Kamp geçirdin bu oyuncularla belirli bir ezber yaptın ama kamp geçirdğin oyuncular nerde hocam? Nasıl bir kamp geçirdin ki bu kamptaki oyuncular oyunda değil?

Orsic soruluyor hocaya sürekli iyi çalışıyor diyor fakat oyunda yok. İyi çalışıyorsa bunun cevabını net ver o zaman hocam yetersiz de insanlarda eleştirdiği zaman buna göre eleştirsin.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler