Eski Bakan Faruk Nafiz Özak "Trabzonspor'un geçmişinde..."

Eski Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Eski Türkiye Cumhuriyeti Devlet Bakanı, Trabzonspor eski Başkanı ve futbolcusu Faruk Nafiz Özak, Trabzonspor'un Süper Lig'deki 50. yılına özel düzenlenen program sonrası açıklamalarda bulundu.

Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'un sorularını yanıtlayan Özak , hem etkinlik hem de eski Trabzonspor'a dair konuştu.

Faruk Nafiz Özak'ın açıklaması şu şekilde;

"Büyük kulüp olmak kolay değil. Vefa olacak, hafıza olacak. Trabzonspor'umuzun lige çıkışının 50. yılı. Şampiyonluğun 50. yılı da 2026'da inşallah. Kulüp başkanımız, teklifimize çok olumlu yaklaştılar, 2 aydır çalışıyoruz. Fark edersiniz, eski hakemler, eski yazarlar, Trabzonspor'un o kadrosunda bulunan o insanlar, çoğu hasta, bir kısmı vefat etmiş. Onların yakınları, çocukları, evlatlarını çağırdık. Herkes elinden geleni yaptı. Dolayısıyla çok güzel bir nostalji oldu, insanlar geldi, o günleri hatırladık.

O günleri yaşayan idarecilerimiz, futbolcularımız anılarını anlattılar. Para pul yoktu o dönemde, azim vardı, kararlılık vardı, irade vardı. Geçmişteki bu Trabzonspor'un başarısına saygı vardı ve onların Trabzonspor'un şampiyonluğu ile taçlandırdık. Çünkü Trabzonspor'un geçmişinde, 1913 yılında kurulan bir kulüp var, yaklaşık 100 yıldır bu şehirde futbol oynanıyor. Burası bir liman şehri. Burada o dönemlerde 10 tane konsolosluk olan bir kentti burası. Dolayısıyla o şehre layık bir takım oluşturdu şu anda gördüğünüz kişiler. 6-7 yıl gecikmeyle oluştu ama sonradan doğruya dönüldü, yerliye dönüldü. Ahmet Suat Hoca'nın ve diğer yönetici arkadaşların çok büyük katkıları var. Birçok arkadaşımız hasta olduğu için gelemedi. Çok sayıda vefat eden yöneticimiz ve futbolcumuz var, onları rahmet ve minnet ile anıyoruz.

Büyük camia olmak kolay değil. Sonuçlarla büyük olunmuyor, vefa ile başarılarla hizmetle ve centilmen olmakla gönüllere giriliyor ve o dönemde Trabzonspor bunu başardı. Şu anda her şey paraya dayalı, biraz da yabancılaştı aslında Trabzonspor takımı, Türk futbolunda 14 yabancı var artık. İstiklal Marşı söyleniyor, 3 kişi söylüyor gerisi bakıyor. Dolayısıyla biraz futbolumuzu bozduk diyelim, şu anda iyi değil. Kulüpler inanılmaz bir borç içinde, bakıyorsunuz 30 yaş üstü yabancı oyunculara çok ciddi paralar veriliyor. Bir futbol ekolü oluşturamadık. İspanya nasıl futbol ekolü oluşturdu? Niye Türkiye yapamadı? Eğitim. Bizim altyapı hocalarımızı geliştirmemiz lazım, aradaki farkın en temel sebebi eğitim ile ilgili. Bunu yaparsak bu farkı kapatırız ve Trabzonspor'u eskisi gibi yerli oyuncular ile başarılara taşırız."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler