Eski Trabzonsporlu yıkıldı! Kulübü iflas etti!

Trabzonspor'un eski oyuncusu Caleb Ekuban'nın kulübü iflas ettiğini açıkladı.

Eski Trabzonsporlu yıkıldı! Kulübü iflas etti!

Trabzonspor'un eski oyuncusu Caleb Ekuban'ın da formasını terlettiği Genoa CFC'nin sahibi olan firma iflas ettiğini açıkladı.

Bordo-mavili takımda da bir dönem forma giyen Caleb Ekuban'ının kulübü Genoa CFC'nin ve birkaç kulübün daha sahibi olan 777 Partners firması küresel ekonomik krize daha fazla dayanamayıp iflas etti.

ABD merkezli 777 Partners, Premier Lig ekibi Everton’ı satın alma girişimiyle gündeme gelmişti. Ancak şirketin finansal durumuna dair ortaya çıkan endişeler, bu sürecin tamamlanmasını engelledi. Son gelişmelere göre, 777 Partners iflas etti ve bünyesinde bulunan kulüpler yeni alıcı arayışına girdi.

Endişeler Resmiyet Kazandı

İtalya basınında yer alan haberlere göre, Londra Yüksek Mahkemesi’nin 777 Partners hakkında iflas kararı vermesiyle birlikte, şirketin finansal durumu hakkındaki endişeler resmiyet kazandı. Bu karar, firmanın satın alma sürecini tamamlayamamasının altında yatan sebeplerin açığa çıkmasına neden oldu.

777 Partners’ın Sahip Olduğu Kulüpler

2015 yılında kurulan 777 Partners, birçok farklı ülkede futbol kulüplerini bünyesinde bulunduruyor. Şirketin sahibi olduğu bazı kulüpler şunlar:

  • Genoa CFC (İtalya)
  • Standard Liège (Belçika)
  • Red Star FC (Fransa)
  • CR Vasco da Gama (Brezilya)
  • Hertha BSC (Almanya)

Ayrıca, İspanyol kulübü Sevilla FC ve Avustralya kulübü Melbourne Victory FC'de de azınlık hisseleri bulunuyor. Ancak, şirketin iflası sonrası bu kulüplerin geleceği belirsizliğini koruyor.

40 Milyon Dolarlık Kredi

777 Partners’ın Everton’ı satın alma girişimi, firmanın üzerine düşen finansal soru işaretleri nedeniyle tamamlanamamıştı. Şirketin, bu süreçte ayakta kalabilmek için 40 milyon dolarlık bir kredi kullandığı öğrenildi. Ancak bu adım bile 777 Partners’ı kurtarmaya yetmedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler