Hasan Özer: "Trabzonspor'un bu sezonki..."

Trabzon'da "Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası"nda Hasan Özer, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalar yaptı.

Trabzon'da "Efsanelerle Yeniden Futbol Turnuvası" sona erdi. Final müsabakasını Mavi takım kazandı.

Trabzon Valiliği, Trabzonspor Kulübü ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğindeki turnuva, bu sene vefat eden Trabzonspor Kulübünün eski başkanları Mehmet Ali Yılmaz, Mustafa Şamil Ekinci ve Ahmet Salih Erdem anısına organize edildi.

Bu etkinlikte yer alan Trabzonspor'un eski oyuncusu Hasan Özer, Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot'a özel açıklamalarda bulundu.

Hasan Özer, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

"Forma Aşkı İçin Çıkıyorduk"

Eskiden, bugünkü gibi teknoloji yoktu. Şimdi her şey dijital bir ortama döndü. Çocuklar futbol oynamayı bırakıp tabletle, bilgisayarla oynamaya başladı. O zamanlar bizde futbol aşkı, sevgi vardı. Sahaya para için değil, forma aşkı ve futbol aşkı için çıkıyorduk. Bu da büyük bir değerdi, büyük bir hayaldi. Sahaya çıkmak için elimizden gelen her şeyi yapıyorduk. Verilen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan bir nesil vardı. Şimdiki nesil ise çok farklı. Trabzonspor bu duruma en güzel örnek olan takımlardan biri. Bu takımın formasını giymek, benim için son derece önemli ve değerliydi. Bu organizasyonda emeği geçen herkese ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Futbol her zaman değişir ama Türkiye’de değişmeyen bir şey varsa, o da futbolcu yetiştiremeyişimizdir.

"İflasa Sürüklenecek"

Biz üretmediğimiz sürece, işlerin daha kötüye gideceğini düşünüyorum. Oyuncu yetiştirme konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Yabancı oyuncularla bu açığı kapatmaya çalıştığımızda ise ekonomik sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Para yurt dışına gidiyor ve bu yüzden üretmek zorundayız. Eğer üretemiyorsak, sistemde bir sorun var demektir. Almanya’da 3-5 milyon vatandaşımız var ve oradan yetişen futbolcular milli takımımıza geliyor. Almanya kökenli olup Türkiye Milli Takımı’nda oynayan 7-8 oyuncumuz var. Ancak 40 milyonluk genç nüfusumuzdan milli takıma oyuncu yetiştiremiyoruz. Bunu tersine çevirecek bir iradeye ihtiyacımız var. Bir şekilde yabancı sınırını getirmemiz gerekiyor. Aksi takdirde tüm kulüplerimiz borçları artarak iflasa sürüklenecek.

"Her Takımda Problemler Var"

Her takımda problemler var, sadece Trabzonspor’da değil. Trabzonspor'un bu sezonki başlangıcı çok iç açıcı değil, ama sevindirici bir tarafı da var, henüz yenilmeyen üç takımdan biri. Evet, beraberlikler var ama galibiyete ihtiyacı olan bir takım. Şenol hoca yeni geldi. Abdullah Hoca'nın da büyük emekleri var, takımı şampiyon yapmıştı. Transferlerde yapılan yanlışlıklar var ve onların düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum; özellikle 8-10 numara pozisyonlarındaki oyuncu tercihleri gibi. Şenol hocanın ilk yarıya kadar sabra ihtiyacı var. Trabzonspor bu eksiklikleri tamamladığında ilk 4’teki yerini alacağını düşünüyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler