Mislav Orsic Trabzonspor'da bir ilki yaşadı

Mislav Orsic, Trabzonspor kariyerinde bir ilki yaşayarak ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

Mislav Orsic Trabzonspor'da bir ilki yaşadı

Uzun süreli sakatlığının ardından sahalara dönmeye çalışan Mislav Orsic, Trabzonspor kariyerinde bir ilki yaşayarak ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de sahaya çıktı. Hırvat oyuncu, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off ilk maçında St. Gallen'e karşı forma giyerek, bordo-mavili takımla önemli bir başlangıç yaptı.

Futbol kariyeri inişli çıkışlı olan Orsic, Trabzonspor'a transfer olduğu ilk sezonun kampında ciddi bir sakatlık yaşamıştı. Bu zorlu süreci geride bırakmaya çalışan oyuncu, St. Gallen karşılaşmasıyla yeniden sahalara döndü. 2023-2024 sezonu başında İngiltere'nin FC Southampton kulübünden Trabzonspor'a transfer olan Orsic, bugüne kadar bordo-mavili formayla 10 maçta görev aldı. Ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle geçtiğimiz sezon Nisan ayına kadar sahalardan uzak kaldı. Dönüşünde ise 6 lig maçında 54 dakika, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı iki maçta ise sadece 10 dakika süre bulabildi.

Yeni sezon öncesi Trabzonspor ile kamp dönemi geçiren Orsic, UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'ndaki Ruzomberok maçında sonradan oyuna dahil olmuş ve 11 dakika sahada kalmıştı. Rapid Wien karşılaşmalarında ise kadroya alınmamıştı. Karadeniz ekibinin yoluna UEFA Konferans Ligi'nde devam etmesiyle birlikte Orsic, St. Gallen'e karşı ilk 11'de sahaya çıkarak Trabzonspor'daki ilk maçına çıktı ve kariyerinde yeni bir sayfa açma fırsatı yakaladı.

St. Gallen karşısında ilk 11'de başladığı bu maçta, özellikle ilk yarıda yakaladığı fırsatlarla dikkat çeken Orsic, Trabzonspor'un hücum hattına yeni bir soluk getirebileceğinin sinyallerini verdi.Özellikle hızını ve bireysel yeteneklerini ön plana çıkardı. Hücumda takımın en etkili isimlerinden biri olan Orsic, performansıyla teknik heyeti gelecek maçlar için umutlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler