Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili savcılıktan 4 uzlaştırma, 3 takipsizlik kararı

Trabzonspor-Fenerbahçe maçı olaylarında 23 taraftar ve 4 Fenerbahçeli futbolcu hakkında karar verildi. Konuya yönelik Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama geldi.

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçıyla ilgili savcılıktan 4 uzlaştırma, 3 takipsizlik kararı

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında 17 Mart 2024 tarihinde Trabzon’da ve Fenerbahçe’nin 3-2 üstünlüğü ile sonuçlanan olaylı maçla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 7 Fenerbahçeli futbolcu hakkında 4 uzlaştırma, 3 takipsizlik kararı çıktı.

Maç esnasında sahaya giren Trabzonspor taraftarı nedeniyle başlayan soruşturma sürerken, 3 Fenerbahçeli futbolcu için savcılık tarafından takipsizlik kararı verildi.

Bu futbolcuların, sahaya giren taraftarlardan kendilerini korumaya çalıştıkları gerekçesiyle cezai sorumluluktan muaf tutuldukları belirtildi.

Diğer yandan, olaylara karışan 4 Fenerbahçeli futbolcu hakkında "basit yaralama" suçlamasıyla savcılık dosyayı uzlaştırma bürosuna sevk etti.

Taraftarlar ve futbolcular arasında uzlaşma sağlanamazsa, bu 4 futbolcu hakkında basit yaralama suçundan dava açılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

İlgili taraftarlar (H.Ç., K.O., O.B., A.A., M.H.K., E.Y., E.Y., G.Ç., H.Ş., M.B., M.O., Ö.F.Ş., R.B., S.A., S.K., A.S., Y.Ç., M.A.K., Y.E., Y.K., F.B., H.E., R.A.), 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un 17/1 maddesi ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 86/2 maddesi uyarınca Uzlaştırma Bürosu’na sevk edildi.

4 FENERBAHÇELİ FUTBOLCUYA UZLAŞTIRMA

Aynı olaylar sırasında, sahaya giren taraftarlara meşru müdafaa sınırlarını aşacak şekilde fiziki saldırıda bulundukları belirlenen Fenerbahçe futbolcuları B.O.S., İ.C.E., J.O. ve M.B. hakkında da aynı yasal maddeler kapsamında soruşturma başlatıldı ve dosyaları Uzlaştırma Bürosu’na gönderildi.

TRABZONSPOR YARDIMCI ANTRENÖRÜ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

Olaylar sırasında rakip takım futbolcusuna fiziki saldırıda bulunduğu belirlenen Trabzonspor Kulübü Yardımcı Antrenörü E.K. hakkında da 6222 sayılı yasa ve Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddeleri kapsamında soruşturma açıldı ve dosyası uzlaştırma kapsamında değerlendirildi.

4 FENERBAHÇELİ FUTBOLCUYA TAKİPSİZLİK

Yapılan soruşturma sonucunda, eylemi meşru müdafaa kapsamında kalan Fenerbahçe futbolcuları İ.Y. ve F.O.A. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Ayrıca, hakaret suçu yönünden yeterli delil elde edilemeyen Fenerbahçe futbolcusu İ.C.E. hakkında da kamu davası açılmadı.

84 TARAFTARA ADLİ İŞLEM

Olaylar sırasında sahaya giren, ancak herhangi bir futbolcuya yönelik fiziki saldırıda bulunmayan 84 taraftar hakkında da 6222 sayılı yasanın 16/2 maddesi kapsamında adli işlem yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler