Ruslardan Gökdeniz Karadeniz'e flaş soru! "Milli takımda ayrımcılık mı yapıldı?"

Trabzonspor'un eski futbolcusu Gökdeniz Karadeniz açıklamalarda bulundu.

Ruslardan Gökdeniz Karadeniz'e flaş soru! "Milli takımda ayrımcılık mı yapıldı?"

Trabzonspor'un efsane isimlerinden olan ve kariyerini Rubin Kazan'ın ikinci takımında teknik adam olarak sürdüren Gökdeniz Karadeniz, Rus basınına açıklamalarda bulundu.

Rubin Kazan'a transfer süreci ile ilgili olarak konuşan Gökdeniz Karadeniz, o dönem kulüplerin ödeme planlaması konusunda anlaşmakta zorlandığını, kendisinin Trabzonspor'a garantiler vermesi sonrası transferin tamamlandığını söyledi.

"Pişman olmadım"

Rubin Kazan'a transfer olduğu dönemde çok sayıda teklif aldığını belirten Gökdeniz Karadeniz, "İspanya, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden talipler vardı. Rusya'dan da teklif yapan kulüpler oldu ama Rubin Kazan'ı tercih ettim. Pişman da olmadım ve doğru bir tercih yaptığımı gördüm" ifadelerini kullandı.

"Berdyev şakalara bile izin vermezdi"

Rubin Kazan'da teknik direktörlüğünü yapan Kurban Berdyev'in çok disiplinli bir teknik adam olduğunu söyleyen Gökdeniz Karadeniz, "Antrenman sırasında tam konsantrasyon isterdi ve şakalara bile izin vermezdi. Saha dışında oyunculara karşı bu kadar katı değildi" dedi.

gokdeniz-karadenize-flas-soru-2.webp

"Medyada yer alan oyunculara daha çok şans veriliyor"

Milli takımda Fatih Tekke ile birlikte bir ayrımcılığa uğrayıp uğramadığı sorusuna da yanıt veren Gökdeniz Karadeniz, "Bu durumu fark eden tek siz değilsiniz. Rusya'da da durum farklı değil. Türkiye'deki İstanbul takımları gibi burada da benzer şekilde, Zenit ve Moskova takımları var. Medya otoriteleri ve kupalar bu konuda fark yaratıyor. Medyada yer alan oyunculara milli takımlarda daha çok yer veriliyor. Mesela, Spartak ve Rubin'de aynı kalitede oyuncular var ama Spartak oyuncuları daha çok tercih ediliyor" dedi.

"Türkiye'de ana gelir televizyon haklarından"

Türk kulüplerinin devlet bankaları tarafından desteklendiği yönündeki soruya da yanıt veren Gökdeniz Karadeniz, "Evet ancak kulüplere para da yağdırmıyorlar. Ana gelir televizyon haklarından. Bunun dışında federasyon tarafından kulüplere galibiyet ve beraberlik primleri veriliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler