Savcılık Trabzonspor maçı için harekete geçti! Fenerbahçeli futbolcular ifadeye çağrıldı

Trabzon’da oynanan olaylı Trabzonspor – Fenerbahçe maçı sonrası çıkan olaylar nedeniyle İstanul ekibinin oyuncuları ifadeye çağırıldı.

Savcılık Trabzonspor maçı için harekete geçti! Fenerbahçeli futbolcular ifadeye çağrıldı

17 Mart 2024 tarihinde Trabzon’da oynanan karşılaşma öncesi ve sonrasında provokatif eylemlerde bulundukları belirtilen ve Trabzonspor taraftarını tahrik edip olaylara sebep oldukları söylenen Fenerbahçeli oyuncular için adli makamlar nihayet harekete geçti.

Trabzonspor’un eski yöneticisi Gökhan Saral’ın sosyal medya üzerinden duyurduğu gelişmede, olayın üzerinde 4 ay geçmesinin ardından yeni gelişmeler yaşandı.

2 Temmuz 2024 tarihinde Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazılan talimatta, Fenerbahçe’nin Jayden Oosterwolde, Bright Osayi-Samuel, Michy Batshuayi, İrfan Can Eğribayat ifadelerinin alınması istendi.

Saral yaptığı açıklamada “OLAYLI Trabzonspor&Fenerbahçe maçı sonrasında çıkan olaylarda,

“Taraftarlarımız gözaltına alınmış ve 5 taraftarımız da süreç içerisinde tutuklandıkları ve günlerce tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldıkları hepimizin yakın tarihli hafızasında derin bir üzüntüdür.

O günden beri Trabzonspor Camiasının her kesiminden yükselen ADALET beklentisi çağrıları ne yazık ki sonuçsuz kalmıştır.

Takibine titizlikle devam ettiğim HUKUK arayışımızda.

Olaylara karışan taraftarlarımızın darp raporları karşı şikayetleri ve tüm dünyanın izlediği görüntülere rağmen Fenerbahçe’li futbolcuların ifadeleri bir türlü alınmamıştı.

Bizim için kişilerin formaların renginin ve kulüplerin hiç bir önemi yoktur.

Gayemiz Herkese Eşit Adalettir

En başından bu güne ADALET arayışımız ile süreci kesintisiz takibimiz sonuç alınıncaya kadar devam edecektir.

Kimsenin yaptığının yanına KAR kalmaması ve gelecek nesillere örnek bir ülke bırakmak adına herkesi sorumluluk almaya davet ediyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler