Şenol Güneş kritik 11'ini belirliyor: Savunma ve hücumda büyük değişim

Şenol Güneş, Göztepe maçı öncesi savunma ve hücum hattında değişikliklere hazırlanıyor. Trabzonspor, kritik virajda galibiyet için sahaya çıkacak.

Şenol Güneş kritik 11'ini belirliyor: Savunma ve hücumda büyük değişim

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de kritik bir virajdan geçmeye hazırlanırken, Göztepe ile oynayacağı maç öncesinde teknik direktör Şenol Güneş, sahaya süreceği 11’i belirleme sürecine girdi.

Bordo-mavililer için sezonun en önemli karşılaşmalarından biri olarak görülen bu maçta alınacak puanlar , hem ligin gidişatı hem de takımın moral-motivasyonu açısından büyük önem taşıyor.

Güneş'in Savunmada değişim
Güneş’in özellikle savunma hattında bazı değişiklikler yapması bekleniyor. Stoper tandeminde, sezon başından bu yana istikrarlı bir kurgu yakalayamayan bordo-mavililerde, Başakşehir maçında Mendy ve Lundstram görev almaştı.

Denswill ve Serdar Saatçi'nin dönüşüyle birlikte Güneş'in hangi isimleri tercih edeceği noktasında çalışma sürdürdüğü, oyuncuların ortaya koyacakları performansın ve uyumun karar vermesi noktasında etkili olacağı belirtildi.

Orta sahada stratejik planlar
Orta sahada ise Güneş’in dinamik ve topa hakim bir oyun planı kurguluyor. Tecrübeli teknik adam, hem hücumda hem de savunmada katkı sağlayabilecek isimleri sahaya sürme noktasında planlar yaptığı öğrenildi. Özellikle rakibin hızlı ataklarını kesmek ve oyunun kontrolünü ele almak için defansif yönü güçlü orta saha oyuncularına görev vermeyi düşündüğü öğrenildi.

Güneş, hücum hattı üzerinde duruyor
Trabzonspor’un gol yollarındaki en büyük kozu ise hücum hattındaki yıldız oyuncular olacak. Güneş, bu kritik maçta rakip savunmayı zorlayacak hızlı ve bitirici oyunculara ağırlık vermesi bekleniyor.

Bordo-mavillilerin, hucüm hattında yaşanan uyum sorununun aşılmasıyla Draguş, Vısca ve Banza gibi hucüm özellikleri zengi isimlere sahip olan Karadeniz ekibine bu maçta tedavi süreci tamamlanan Nwakaeme'inde eklenmesi bekleniyor.

Önceki maçların aksine hücumda etkili bir oyun sergileyip erken gol bulmak, Şenol Güneş’in öncelikli hedeflerinden biri.

Göztepe maçı öncesi yapılacak son antrenmanların ardından Şenol Güneş, nihai kadroyu belirleyip oyuncularıyla son taktik çalışmasını gerçekleştirecek. Trabzonspor’un deplasmanda oynayacağı bu karşılaşmada, galibiylete odaklanmış durumda.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler