Şenol Güneş’ten derbi öncesi net uyarı: "Göztepe'yi geçmeden olmaz!"

Trabzonspor’da Şenol Güneş, Başakşehir galibiyetinin ardından Göztepe deplasmanına odaklandı.

Şenol Güneş’ten derbi öncesi net uyarı: "Göztepe'yi geçmeden olmaz!"

Başakşehir galibiyetiyle kara bulutları dağıtan Trabzonspor’da Şenol Güneş ipleri sıkı tutuyor. “Oyun olarak daha hızlanmalıyız” diyen tecrübeli hoca “Derbiyi bırakın. Önce çok zorlu bir Göztepe deplasmanı var. Mutlaka kazanamak zorundayız. Maç maç gideceğiz” sözleriyle takımını hazırlıyor.

Ligdeki 2. galibiyetini de iç sahada alan ve Başakşehir’i uzatmalarda Visca’nın golüyle deviren Trabzonspor’da moraller yerine geldi.

Bordo-Mavililer, tamamen Göztepe maçına kilitlendi. İzmir ekibi, evindeki son 3 maçı kazanırken, Fenerbahçe karşısında ise 2. haftada 2-0 geriye düşmesine rağmen skoru 2-2’ye getirmişti. Taraftarı önünde 10 puan toplayan Göztepe’ye ilk mağlubiyetini yaşatmak isteyen Fırtına’da, teknik direktör Şenol Güneş ipleri sıkı tutuyor.

Antrenmanlarda “Oyun olarak daha hızlanmılıyız. Tempomuzu artırmalıyız” diyen tecrübeli çalıştırıcı, taraftarın ve camianın sabırsızlıkla beklediği Fenerbahçe derbisi öncesi konsantrasyonun dağılmasını engellemeye uğraşıyor.

‘Kazanma alışkanlığı...’

Güneş, “Almamız gereken puanları alamadık. Bize yakışan konumun uzağındayız. Maç maç gideceğiz. Kazanma alışkanlığı yakalamamız lazım. Önce çok zorlu bir Göztepe deplasmanı var. Mutlaka galip gelmeliyiz. O yüzden derbiyi bırakın. Bu maçı kazanalım, sonrasına en iyi şekilde hazırlanırız” sözleriyle takımını hazırlarken, idmanlarda tamamen taktik çalışmalar üzerinde duruluyor.

Banza fırtınası

Konyaspor ve Hatayspor maçlarında 3 kez rakip fileleri havalandıran Simon Banza, 1-0 kazanılan Başakşehir mücadelesinde ise suskun kalmıştı. 28 yaşındaki yıldız santrfor, antrenmanlarda adeta hırs yaptı. Kongolu forvet, dünkü çift kale maçta attığı gollerle teknik heyetten alkış alırken, Göztepe deplasmanında Fırtına’nın en önemli hücum silahı olacak. Şenol Güneş, Banza’yı efektif kullanmak için rakip ceza sahasında daha fazla topla buluşturmayı planlıyor.

Deplasmanda ilk peşinde

Bu sezon dış sahadaki 4 lig maçını da kazanamayan Trabzonspor, söz konusu periyotta sadece 1 gol atabildi. O da son maçta Hatay’a karşıydı. Sivasspor, Eyüpspor ve Gaziantep FK ile 0-0 berabere kalan Fırtına, cumartesi akşamı kötü seriyi bozmak istiyor. Şenol hocanın, Başakşehir karşısında kazanan kadroda 1-2 değişiklik yapması bekleniyor.

Kaynak:Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler