Trabzonspor imzayı attırdı! İşte Muhammed Cham analizi: Artı ve eksi yönleri

Trabzonspor'un yeni transferi Muhammed Cham'ın kariyeri ve özellikleri merak konusu. İşte 23 yaşındaki 10 numara ile ilgili öne çıkanlar...

Trabzonspor imzayı attırdı! İşte Muhammed Cham analizi: Artı ve eksi yönleri

Trabzonspor uzun süredir uğraş verdiği Muhammed Cham transferinde mutlu sona ulaştı. Bordo mavili kulüp, 23 yaşındaki futbolcu ile 4+1 yıllık sözleşme imzalandığını açıkladı.

Trabzonspor, Muhammed Cham için Clermont'a 4 taksit halinde toplam 4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyecek.

İşte Muhammed Cham'ın kariyeri ve özelliklerine dair öne çıkanlar...

cham-1.webp

Muhammed Cham'ın kariyeri

Cham, 26 Eylül 2000 tarihinde Avusturya'nın Wien kentinde dünyaya geldi.

Futbol yaşantısına henüz 6 yaşındayken SC Red Star Penzing takımında başladı. 2008 yılında Almanya'nın TuS Ricklingen takımının altyapısına transfer oldu.

Cham, 15 yaşına geldiğinde Hannover tarafından altyapıya kazandırıldı. Avusturyalı futbolcu, 1 yıllık sürecin ardından 2016'da Wolfsburg altyapısına transfer oldu. Wolfsburg'da sırasıyla U17, U19 ve ikinci takımda forma giydi.

Eylül 2019'da Avusturya'ya geri döndü ve Admira Wacker forması giymeye başladı. O dönem 19 yaşında olan Cham 20 maçta görev aldı. Fransız ekibi Clermont'un dikkatini çeken Cham, Ekim 2020'de buraya transfer oldu.

cham-4.webp

Clermont tarafından sırasıyla Danimarka ekibi Vendsyssel FF ve Avusturya ekibi Lustenau'ya kiralandı. Vendsyssel FF'de 23 maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergilerken, kariyerindeki en önemli çıkışı Lustenau'da yaptı. Cham, Lustenau'da kiralık olarak forma giydiği dönemde 31 maçta 15 gol ve 14 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Lustenau'da geçirdiği başarılı sezonun ardından Clermont'a geri döndü ve a takım serüveni başladı.

Clermont ile 2022-2023 sezonunda 38'i Fransa Lig 1 olmak üzere 39 resmi maçta forma giydi; 7 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Clermont'ta kendisini ispat eden Cham, Eylül 2022'de ilk kez Avusturya Milli Takımı'ndan davet aldı. 25 Eylül 2022'de Avusturya'nın Hırvatistan ile oynadığı UEFA Uluslar Ligi A Grubu maçında oyuna sonradan dahil olarak 28 dakika süre aldı. Böylelikle ilk milli takım tecrübesini de yaşamış oldu.

cham-1.webp

Clermont a takımındaki ikinci sezonunda da oldukça istikrarlı bir grafik çizen Muhammed Cham, geride kalan sezonda 35 resmi maçta 8 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.

2023-2024 sezonunun tamamlanmasının ardından Trabzonspor'un radarına giren Cham, bordo mavili kulüp tarafından takıma kazandırıldı.

Muhammed Cham'ın futbolcu özellikleri

Potansiyeli ile dikkat çeken Muhammed Cham genç yaşına rağmen Clermont'ta Fransa'nın en üst düzey ligi olan Lig 1'de iki sezon üst üste istikrarlı şekilde forma giydi.

Clermont kariyerinde daha çok 10 numara pozisyonunda görev alan Cham, az sayıda da olsa kanatlarda, merkez orta sahada ve santrfor bölgesinde de oynadı. Cham özellikle Clermont kariyerinden önce, merkez orta saha ve ön libero pozisyonunda da çok sayıda maçta oynamıştı.

cham-2.webp

Artı yönleri

23 yaşındaki futbolcu şutları, teknik kapasitesi, dripling becerisi ve çabukluğuyla ön plana çıkıyor.

İki sezonda 74 maçta forma giydiği Clermont'ta ve daha önce forma giydiği takımlarda sakatlık yaşamaması da artı yönü olarak değerlendirilebilir.

Eksi yönleri

Hava toplarında çok iyi olmaması ve oyun içinde henüz yeterli agresifliğe sahip olmaması eksi yönleri olarak görülebilir. Ayrıca ikili mücadeleler de geliştirmesi gereken özellikleri arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler