Trabzonspor kente getirmişti! İşte Cham için ödenecek bonservis bedeli

Trabzonspor'un Muhammed Cham için ödeyeceği bonservis bedeli belli oldu.

Trabzonspor kente getirmişti! İşte Cham için ödenecek bonservis bedeli

Trabzonspor'da transferi için yoğun mesai harcanan ve kente getirilen Muhammed Cham'ın transferine dair detaylar belli olmaya başladı.

Bordo mavili kulübün, Cham için ödeyeceği bonservis bedelli belli oldu.

Trabzonspor'un, Avusturyalı 10 numara için yaklaşık olarak 4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceği öğrenildi.

Transferin kısa süre içinde KAP'a da bildirilmesi bekleniyor.

cham-2-001.webp

Muhammed Cham kimdir? Kariyeri

Cham, 26 Eylül 2000 tarihinde Avusturya'nın Wien kentinde dünyaya geldi.

Futbol yaşantısına henüz 6 yaşındayken SC Red Star Penzing takımında başladı. 2008 yılında Almanya'nın TuS Ricklingen takımının altyapısına transfer oldu.

Cham, 15 yaşına geldiğinde Hannover tarafından altyapıya kazandırıldı. Avusturyalı futbolcu, 1 yıllık sürecin ardından 2016'da Wolfsburg altyapısına transfer oldu. Wolfsburg'da sırasıyla U17, U19 ve ikinci takımda forma giydi.

Eylül 2019'da Avusturya'ya geri döndü ve Admira Wacker forması giymeye başladı. O dönem 19 yaşında olan Cham 20 maçta görev aldı. Fransız ekibi Clermont'un dikkatini çeken Cham, Ekim 2020'de buraya transfer oldu.

Clermont tarafından sırasıyla Danimarka ekibi Vendsyssel FF ve Avusturya ekibi Lustenau'ya kiralandı. Vendsyssel FF'de 23 maçta 2 gol ve 1 asistlik performans sergilerken, kariyerindeki en önemli çıkışı Lustenau'da yaptı. Cham, Lustenau'da kiralık olarak forma giydiği dönemde 31 maçta 15 gol ve 14 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

Lustenau'da geçirdiği başarılı sezonun ardından Clermont'a geri döndü ve a takım serüveni başladı.

Clermont ile 2022-2023 sezonunda 38'i Fransa Lig 1 olmak üzere 39 resmi maçta forma giydi; 7 gol ve 4 asistlik katkı sağladı. Clermont'ta kendisini ispat eden Cham, Eylül 2022'de ilk kez Avusturya Milli Takımı'ndan davet aldı. 25 Eylül 2022'de Avusturya'nın Hırvatistan ile oynadığı UEFA Uluslar Ligi A Grubu maçında oyuna sonradan dahil olarak 28 dakika süre aldı. Böylelikle ilk milli takım tecrübesini de yaşamış oldu.

Clermont a takımındaki ikinci sezonunda da oldukça istikrarlı bir grafik çizen Muhammed Cham, geride kalan sezonda 35 resmi maçta 8 gol ve 4 asistlik katkı sağladı.

2023-2024 sezonunun tamamlanmasının ardından Trabzonspor'un radarına giren Cham, bordo mavili kulüp tarafından takıma kazandırıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler