Trabzonspor - Rapid Wien maçı sonrası flaş sözler! "Abdullah Avcı şapkasını önüne koyacaktır"

Haber61 Yayın Danışmanı Gökmen Şahin, Trabzonspor - Rapid Wien maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Avusturya temsilcisi Rapid Wien'i konuk etti. Papara Park'ta oynanan mücadelede bordo mavililer sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Mücadele sonrası Haber61 Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Lakot ve Haber61 Yayın Danışmanı Gökmen Şahin müsabakaya dair değerlendirmelerde bulundu.

Trabzonspor'un skordan ziyade oyun olarak beklentilerin çok gerisinde kaldığının altını çizen Gökmen Şahin, "Teknik direktörün oyunu okuyup futbolculara bireysel özgürlükler kazandırması gerek. Biraz da duyguları oyuna katmak gerek. Eminim ki, Abdullah Hoca maçın analizini yapıp şapkasını önüne koyacaktır" dedi.

avci-icin-flas-sozler-3.webp

Gökmen Şahin'in değerlendirmeleri şu şekilde;

"Bazen istatistiklere takılmamak ve oyunu okumak gerek"

Trabzonspor kendi evinde kitlendi. Trabzonspor taraftarının beklediği oyun bu değil. Hiç kimse böyle bir oyun beklemiyor. İlk 15 dakikalık bölüme baktığımızda, pozisyon dahi üretemeyen, uzun toplarla çıkmaya çalışan, bunda da sonuç üretemeyen ve pozisyon veren bir Trabzonspor vardı. Oyun anlamında söylenecek çok şey yok. Abdullah Avcı bu oyunun analizlerini oyuncularıyla paylaşacaktır. Bazen istatistiklere takılmamak ve oyunu okumak gerek. Elbette hoca eleştirilecek. Eleştirilmeyecek diye bir şey yok.

"Kitlenen ve boyun eğen bir Trabzonspor kimsenin arzusu değil"

Bir takım kuruluyor ve bunun da başında Abdullah Hoca var. Elbette rakip bizden daha hazır ama bu kadar kitlenen ve boyun eğen bir Trabzonspor kimsenin arzusu değil. Skordan çok oyuna takılıyoruz. Kaybedebilirsin ama Trabzonspor olarak bu oyunu oynayamazsın. Bu oyunu biz de kabullenmeyiz, yönetim de kabullenmez.

avci-icin-flas-sozler-1.webp

"Abdullah Hoca maçın analizini yapıp şapkasını önüne koyacaktır"

Rakibin değeri 26 milyon Euro, Trabzonspor 100 milyon Euro. Hazır olunmasa bile Trabzonspor bu kadar kötü oynayamaz. Herkes belli kalıplar içinde oynuyor. Teknik direktörün oyunu okuyup futbolculara bireysel özgürlükler kazandırması gerek. Biraz da duyguları oyuna katmak gerek. Eminim ki, Abdullah Hoca maçın analizini yapıp şapkasını önüne koyacaktır. Sonuç olarak tur bitmedi ve bir 90 dakika daha var.

Trabzonspor'un acilen forvete ihtiyacı var. Bu bir gerçek ancak buna rağmen bu kadar kötü futbol oynayamazsınız.

"Bireysel performanslara ihtiyaç duydu

Çıkılması gereken bir 11 ile çıktı Abdullah Hoca. Buna bir şey söylemiyorum. Bazen oyuncuları özgürlüklerine kavuşturmak gerek. Cihan Çanak'ı özgür bırakacaksın, oraya kilitlemeyeceksin onu. Trabzonspor takım performansı yükselmeyince bireysel performanslara ihtiyaç duydu. O da sahada yoktu. Trezeguet ve Nwakaeme ikinci yarı bir şey yapmaya çalıştı. Bazen takım oyunun kötü olduğu dönemde bireysel performansları ön plana çıkartmak gerek.

avci-icin-flas-sozler-2.webp

"Bu maçta sahada bir oyun yoktu"

Ruzomberok maçı sonrası Trabzonspor'un oyun olarak üstüne koyacağını düşünmüştük ancak maalesef öyle olmadı. Bu maçta sahada bir oyun yoktu. Trabzonspor'un kendi sahasında oyunu bu denli yarı alanında kabulleneceğini düşünmemiştim. Rapid Wien sana 2 santrforla oynayabiliyorsa ve bu kadar cesaretli oynayabiliyorsa, siz kendi evinizde bu kadar içe kapanık oynamazsınız. Öyle bir lüks yok. Ne agresiflik ne de mücadele. Bunları bu akşama göre değerlendiriyoruz.

"Bu kadronun bu oyunu oynamaya hakkı yok"

Bu kadro Türkiye standartlarına göre iyi bir kadro. Bir mühendisliğe ve tırpanlamaya ihtiyaç var. Hocanın zamanla doğru kadroyu bulacağını düşünüyorum. Rapid Wien maçında Trabzonspor oyun olarak beklentilerin altındaydı. Bu kadronun bu oyunu oynamaya hakkı yok.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler