2024 yılını büyük maç kazanamadan tamamlayan Trabzonspor, 2025 yılının ilk derbisini de kaybetti. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray ile oynadığı son 8 maçta 7 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.
Trendyol Süper Lig’in 24. haftasında Trabzonspor, deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı. Bordo-mavililer, 2024 yılından beri süre gelen üç büyüklere karşı kazanamama şansızlığını 2025 yılının ilk derbisinde de bitiremedi.
2025 yılın ilk derbisini kaybetti
Trabzonspor, 2024 Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile karşılaştı ve son saniyelerde yediği golle 3-2 mağlup olarak kupayı kaybetti. Karadeniz ekibi, rakibine karşı ligde ise 2-0 yenilirken, Trabzon’da 1-1 berabere kaldı. Karadeniz ekibi 2025 yılının ilk derbisini kaybetti. Bordo-mavililer deplasmanda siyah-beyazlı takıma karşı oynadığı 2025 yılının ilk derbisinde Beşiktaş'a karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 yenik ayrıldı.
Galatasaray karşısında ağır yenilgiler
Bordo-mavili taraftarlar, 2024 yılında Galatasaray’a karşı alınan farklı mağlubiyetlerle büyük hayal kırıklığı yaşadı. Bordo-mavililer, 21 Ocak 2024’te sahasında 5-1, 16 Aralık 2024’te de İstanbul’da 4-3’lük skorla kaybetti.
Fenerbahçe ile olaylı maçlar
2024 yılında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki iki karşılaşma da büyük çekişmeye sahne oldu. Her iki maç da Trabzon’da oynandı ve 3-2’lik skorlarla Fenerbahçe’nin galibiyetiyle sonuçlandı. İlk maçta yaşanan saha olayları uzun süre gündem oldu.
2025'de hasretini sürdürdü.
Trabzonspor, 2024 yılında Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş karşısında yaşadığı bu olumsuz tabloyu 2025 yılının illk derbisinde de değiştiremedi. Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde bu sezon İstanbul'un üç büyüklerine karşı çıktığı 4 maçta 1 beraberlik ve 3 yenilgi alarak hasretini sürdürdü.
Kaynak:

2023 2024fb yi ts Kadıköy'de yendim.birakin algı yi..takım geçen yıl çok eksikti..son 3 derbide güneş maalesef eski derbi hastalıkları devam ediyor...
Yanıtla (0) (0)