Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, Alanyaspor'a karşı alınan 1-0'lık galibiyet sonrası değerlendirmelerde bulundu.
Avcı'nın, maçın ardından yaptığı açıklamalar şu şekilde;
Tekrar burada olmak çok güzel duygular. 28 ayda harika hisler yaşamak çok güzeldi. Tekrar bu heyecanın içinde olmak ve bu onuru bana ikinci kez veren Sayın Ertuğrul Doğan ve yönetim kuruluna teşekkür ederim.
Bir teşekkür de Trabzonspor taraftarına. Kulübün gerçek taraftarı onlardır. Geldiğim günden itibaren hep destek oldular. Biz iyi oyun ve maç kazanarak buraya daha fazla gelmelerini sağlayacağız.
Bugün oyun ile ilgili maçtan evvel de söylemiştim ligin iyi bir organizasyon takımına karşı oynadık. Baskılarımızın büyük bir bölümünü ilk yarı itibariyle doğru yaptık. İlk yarıda savunma anlamında doğru işler yaptık baskı yaparken. Bir tek merkeze oynadığımız kendi ayağımızdaki toptan rakibe iki pozisyon verdik ilk yarı. Bir de baskıya geç gittiğimiz, kırıldığı ama ofsayt olan bir pozisyon verdik. İkinci yarı da duran toptan direkten dönen bir top var. Onun dışında 9-10 günlük bir yoğunlaştığımız takım savunmasının büyük bölümünü doğru yaptık ama hücum anlamında bir takım eksikliklerimiz vardı.
Rakip bizi merkezde kapalı beklerken oyunun yönünü istasyon kullanmadan çok çabuk çevirmemiz gerekiyordu. Kenarları bulup içeride böyle bir oyuncumuz olduğunda bunu doğru kullanmamız gerekiyordu. Bunu zaman zaman kullandık sonra vazgeçtik. İkinci yarıda final pası atabilseydik pozisyona girebilirdik veya girdiklerimiz ofsayt olmasaydı farkı açabilirdik ama bugün özetinde maç kazanmak ligin 5. Olmak tekrar bir galibiyet. Oralardaki takımların maç kaybettiğinde bizim için güzel bir başlangıç oldu.
Oyunsal olarak eksiklerimiz var. Hücum anlamında özellikle tekrar etmemiz gereken, set hücumlarını daha fazla yapmamız gereken ve bununla beraber eksik olan oyuncularımızı işte Pepe girdi biraz hayal ettirdi bize onun sakatlanmadan devam etmesi lazım. Trezeguet önümüzdeki hafta itibariyle gelecek. Bunlar da tamamlandığında kazanma alışkanlığını kazanmak istiyoruz.
Ömür çok ekstra ve çok iyi bir oyun oynadı. Bardhi savunma anlamında iyi oynadı ama hasta hasta oynadı. Mevkisel olarak bir problemimiz de vardı. Sonra Taxi’yi koyduk oraya.
Oyuncularımı tebrik ediyorum.
Fiziksel olarak verileri alıp bir öçnceik dönem ile karşılaştıracağım. Bunu karşılaştırdıktan sonra değerlendirmek daha doğru olabilir.
Sakatlıklar 2 tane. Mendy ve Eren ile ilgili ama kramp sakatlıkları. Problem gibi gözükmüyor.
Trabzonspor kazanma alışkanlığı yakalayamazsa bu yorgunluk oluyor. 2-3 maç üst üste gibi bir şeye çevirebilirsek o bize daha özgür oyun oynamamızı sağlayacaktır.
Olumlu-olumsuzlarının geri bildirimini yapacağız. Karagümrük maçını kazandığımızda tekrar bir ivme kazanacağız.
Bloklar arasında boşluk bugün hatırladığım kadarıyla 2 tane kendi ayağımızla merkezden attığımızda kaybettik. Kenar oyuncularımız içeriyi çok iyi kapatarak kenara yönlendirdik ve orada da baskı yaptık. Bence orada çok bir problem yaşamadık.
İlla rakibe sert değil, topa sert ve şiddetli baskı yapmamız ve bunun süresini çoğaltmamız lazım. Benim dönemimde de topa karşı olan bir şey gözüküyordu. Bunu daha iyi hale getirmek, konunun başlığı neyse daha iyi hale getirmemiz gerekiyor.
BAKASETAS
Bugün beraberdik. Soyunma odasında ilk defa karşılaştık. Sakatlığından dolayı Yunanistan’da kaldı biraz daha. Sakatlığını konuştuk. Doktorların da kendinin de söylediği 3-4 haftalık bir süreç söyleniyor. Baka ısrarlı bir oyuncu. Takip edeceğiz. Maç sonrası mutluydu, arkadaşlarını tebrik ediyordu.
Kaynak:
Avcı bu oyuncular ile oturup toplantı yaparak zaman kaybetme. Bunlara
Yanıtla (4) (0)Hızlı pas yapmayı,
Topu ayağına aldıktan sonra topun sübapını bulmadan pas vermeyi,
Agresif şekilde pres yapmayı,
Pas verdikten sonra pas almak için aksiyon almayı,
Kanat organizasyonu yapmayı,
Topla al ver yaparak ilerlemeyi,
Takım geride top çevirip oyun kurarken ilerideki oyuncular sabit değil yer değiştirerek oynamayı,
Vücut çalımı atmayı,
Topu nasıl stop edeceklerini,
Topa nasıl vurulacağını, nasıl şut
Budur..
Yanıtla (0) (0)evet.
Yanıtla (0) (0)normal
Yanıtla (0) (1)guzel kardesim, bu yazdiklarin zaten superlig'de ve buyuk bir takimda oynayacak topcularin olmazsa olmaz ozellikleri. Bugune kadar zaten bunu bilmiyorlarsa zaten bu saatten sonra futbolu yeniden mi ogretecegiz bu kazmalara. Ya duzgun topcu alacaksin, ya da hic alma altyapidan cikarmaya calis. En azindan paran cebinde kalir ve belki bir iki topcu kazaniriz. Takimi vasat doldurdular
Yanıtla (1) (0)Kardeş sende haklısın ancak sahadaki oyuncuları görüyorsun. Sanki ilk defa futbol oynuyorlarmış gibi. Acemice ve korkakca hareketler. Pas verip pas almak için aksiyon alınmıyor. Belliki bazı oyunculara bazı şeyleri tekrar anlatmak lazım. eğer buna rağmen futbolcu anlamıyorsa kadro dışı yapmak lazım. Bu takım büyük takımdır hiç bir oyuncunun kaprisini ve nazını çekmez.
Yanıtla (0) (0)Arkadaşlar bardhiyi bende beğenmiyorum tamam haklısınızda çok da döneksiniz yani kusura bakmayın,aynı bardhiyi ilk maçta arşa çıkaranda sizsiniz, maç maç performansa göre yorum yapıyorsunuz, size sorsak eren elmalı nasıl diye aranızda gömecek taraftarlarımız var,adam her maç canla başla elinden geleni yapmaya çalışıyor
Yanıtla (2) (2)elmali iyi niyetle elinden geleni yapiyor olabilir ama cok yetersiz, haftalardir mevkisinde adam kaciriyor, dogru duzgun adam gecme, pozisyon alma, sut atma yok. Kamil Ahmet bile bundan daha iyiydi, ben TS'un yedegine bile layik gormem, o sol bek mevkii yillardir buyuk sorun zaten
Yanıtla (0) (0)Birde utanmadan bardri sakat sakat oynadı diyor. Bardrinin sağlamında ne gördün de hastasını onbirde oynatıyorsun. Elinde fountas gibi hızlı çalım yeteneği olan gol atabilen bir adam varken bardinin oynatılmasına anlam veremiyorum. Menajeri kim acaba.
Yanıtla (7) (0)ülke futbolu böyle sonuçta barcelona değil klüpleri
Yanıtla (2) (0)ama golümüz çalışılmış....belliki emek var.....müthiş bir organizasyondu....golde asistte adamlardan....herkes yapamaz bunu.....:)))
Yanıtla (7) (3)