Trabzonspor'da Avcı "ihtiyacımız var" diyerek taraftara çağrı yaptı!

Trabzonspor'da Abdullah Avcı ve Savic açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi play-off turu rövanş maçında 29 Ağustos Perşembe günü 20.00'de St. Gallen'e ile Papara Park'ta karşı karşıya gelecek.

Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı ve futbolculardan Stefan Savic basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları şu şekilde;

"Geçen hafta ilk müsabakamızı oynamıştık. Oyun olarak deplasmanda değerlendirdiğimde 65 dakikasını iyi bir oyun ve pozisyon zenginliği ile geçirmiştik. Fakat karşılığını alamadık. Beraberlikle döndüğümüz, ancak turu atlayamadığımız bir maçtı."

"Oynadığımız maçın ardından analizlerimizi yapıp organizasyonlarımızı ayarladık. Yarın akşam maçı kazanmak istiyoruz. Bu müsabaka bizim için bir maçtan daha fazlası; hem Avrupa'da devam edebilmek hem de takımımızla bütünleşmeyi sağlamak adına önemli. Bize, oyunumuza ve oyuncularımıza özgüven getirecek bir maç. En önemli faktör taraftarlarımıza seslenmek istiyorum; Trabzonspor tarihinin bütün başarılarını taraftarlarımızla hep birlikte yaşamıştır. Yarın taraftar desteğine son derece ihtiyacımız var."

"Trabzonspor'un bugününe yarışırken, geleceğine de yatırım yapıyoruz. 2000-2006 arası doğumlu 5-6 oyuncu ve iki senedir bizde devam eden genç oyuncular, bu kadronun içinde yaş ortalamasını aşağıya çekiyor. Günümüzde yarışırken, geleceğe de yatırım yapan bir vizyon ortaya koyuyoruz. Çok iyi bir takım olacağız, bunu yakın zamanda göreceksiniz."

"Şu anki durum, bir tuşa basıp hızlandırılabilecek bir süreç değil. Atletik oyuncu alabiliyor musun, alamıyor musun? Geçen hafta 70 dakika boyunca iyi bir performans sergiledik. Yarın, daha iyi ve daha baskılı ataklar sonuçlandırmak istiyoruz. Sonrasındaki lig maçı ve ardından gelen ara, daha iyi olmamızı sağlayacak."

"Yarınki oyunumuzu daha iyi hale getirmeye çalışacağız. Yarın sahada ilk 11'imizi görürsünüz."

"Bir sene sonra ilk maçını oynadı Orsic. Yaz kampına son derece iyi geldi. Kendisiyle daha kampa katılmadan önce konuştum. Çok iyi geldi ve çalışmalarını yaptı. Her zaman çalışıyorsan fırsat gelir. Sakatlanmadan süresini artırarak devam eder inşallah. Çünkü maç içerisinde bize sakatlanma verileri ile ilgili veriler geliyor. Süresini arttıracağız"

"Şu ana kadar 11 oyuncu transferi oldu. Bazen ilk 11'de 6 yeni oyuncu ile, bazen de sonradan giren oyuncularla 9 oyuncu değişikliği yaparak yeni bir organizasyonu, parçalarıyla tamamlamaya çalışıyoruz. Bu, bir bilgisayarda tuşa basarak değiştirilebilecek bir durum değil. Bunun için tekrarlar ve değişiklikler gerekiyor. Kısa sürede santrafor sıkıntısı yaşıyoruz, ama bu tek bir oyuncuyla çözülecek bir durum değil. Ligde henüz bir maç oynadık ve hâlâ eksiklerimiz var, ama geçen hafta 7-8 pozisyona girdiğimize göre, eklenen oyuncularla daha iyi olacağız. Bazen 4-4-2 dizilişi ile rakibe göre başlayabilirsin; benim kafamda da bu var. Umarım bu sene, zaman zaman 4-4-2 dizilişiyle oyunun içine girdiğimiz bir oyun oynarız. Yeri gelecek Enis Destan ve Dragus ile başlayabiliriz elbette.

"Başkan inanılmaz derecede çalışıyor ve büyük fedakarlıklar yapıyor. Başkanla hergün konuşuyoruz. B,C,D planmasını yapıyoruz. Trabzonspor'un ekonomine görede hareket etmek gerekli."

Savic'in açıklamaları

"Umuyorum ki yarın bizim adımıza güzel bir maç olacak. Çünkü hocamızın da dediği gibi, yarınki maç tek bir maç olarak görülmemeli; final ya da devam maçı olacak. Trabzonspor olarak biz de taraftarımız için Avrupa'da devam edebilmek adına elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor'u seçme sebeplerimden biri, Trabzonspor taraftarının yarattığı 'cehennem' atmosferi. Sadece yarın değil, aslında taraftarlarımızı her maçta destek vermeleri için davet etmek istiyorum."

"Geçen senenin rakamlarına bakmıştım; burada gördüğüm sıkıntılı dönemler yaşanmış olabilir. Ancak defans, sadece savunma oyuncularının yapabileceği bir şey değil, takım olarak yapılması gerekiyor. Daha iyi savunma ve hücum yapabilmek için elimizden geleni yapacağız. Trabzonspor'u daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz. O 65 dakikalık oyunun üstüne koyarak oynamak istiyoruz."

"Sakatlık süreci sonrası çok daha iyi hissediyorum ve adapte oldum. Sadece ikinci Rapid Wien maçında, biraz da sezon başını kaçırmış olmam dolayısıyla takıma yardımcı olabilmek için ufak bir sıkıntı yaşamıştım. Şu an daha iyi bir hale geldiğimi düşünüyorum; henüz yüzde yüze ulaşamadım ama ulaşacağım. Adaptasyon sürecim daha iyi gidiyor, elimden gelenin en iyisini yapacağım."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler